HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Destici yeniden BBP lideri oldu

7 Haziran Genel Seçimi'ne girmek için Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) istifa eden Mustafa Destici, tek listenin yer aldığı partisinin 6. Olağanüstü Büyük Kurultayı'nda,yeniden genel başkan seçildi.

Mustafa Destici yeniden BBP lideri oldu

Destici, TES-İŞ Sendikası'nda düzenlenen kurultayda yaptığı konuşmada, bir zorunluluktan dolayı kongreyi bu tarihte gerçekleştirdiklerini ifade etti. 7 Haziran 2015'teki genel seçimlerde Saadet Partisi ile bir seçim işbirliği yaptıklarını, yüzlerce BBP'linin Saadet Partisi listelerinden aday olduğunu anlatan Destici, istifa süreciyle boşalan genel başkanlık ve diğer kurullar için kanuni olarak 45 gün içinde kongreye gitme gibi bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.

Destici, ramazan ayında kongrenin yapılmasının kararlaştırıldığını dile getirerek, her çağrıldığında inançla ve imanla gereğini yapan, ailelerinin rızıklarından keserek davaya hizmet edenlere teşekkür etti.

Türkiye'de antidemokratik bir seçim sistemi olduğunu savunan Destici, Türkiye'nin darbe anayasasıyla yönetilmeye devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Darbecilerin en sonuncusu Tahsin Şahinkaya da birkaç gün önce hayatını kaybetti, öldü. Şimdi yaptıklarının hesabını inşallah verecek. Kenan Evren öldüğünde de Tahsin Şahinkaya öldüğünde de diğer darbeciler öldüğünde de 'Allah rahmet eylesin' demeyeceğim, 'Allah müstahakkını versin ve amelleriyle muamele etsin' diyeceğim dedim. Son darbeci de ölmesine, darbenin üzerinden 35 sene geçmesine ve darbe anayasanın üzerinden de 33 sene geçmesine rağmen hala Türkiye, darbe anayasasıyla, darbe yasalarıyla yönetilmeye devam ediyor. 33 yıldır Türkiye'yi yöneten sivil hükümetlere, siyasete bu ayıp yeter de artar bile."

Seçim sonuçlarına ilişkin de değerlendirmede bulunan Destici, milletin kararını verdiğini ancak barajların bir gün yıkılacağını ifade etti.

- "Ülkenin, milletin ve devletin menfaati düşünülmeli"

AK Parti'nin seçimlerin ardından tek başına iktidarını kaybettiğini, seçimin üzerinden bir aydan fazla bir süre geçmesine rağmen sanki tek parti iktidarı gibi hükümette kalmaya devam ettiğini aktaran Destici, Meclis Başkanlığı seçiminin de kazanılmasının AK Parti'ye ayrıca bir güç verdiğini belirtti. Meclis'teki siyasi partilere çağrıda bulunan Destici, şahıs ve parti menfaatinden vazgeçilmesini, ülkenin, milletin ve devletin menfaatinin düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Seçim barajı ve "darbe anayasası"nın kaldırılmasını isteyen Destici, "Barajı düşürme söz verdiler. Nerede? Bir bakıyorsunuz, CHP seçimden önce yüzde 3 veriyor, şimdi yüzde 5'e çıkartmış barajı. Bir önerge daha verirse yüzde 7'ye çıkartacak. Seçimden önce başka, seçimden sonra başka. Sıfırla kardeşim sıfırla. Paralarını sıfırlamayı biliyorsun da barajı sıfırlamayı niye bilmiyorsun? O daha kolay. Gruba emir verirsin, ellerini kaldırırlar, sıfırlandı, oldu bitti. Hiç zor değil. Birilerini aramaya, telefon etmene gerek yok" değerlendirmesinde bulundu.

Destici, bu sözlerinin ardından, "Bunlar da nereden geliyor aklıma bilmiyorum" diye konuştu.

Konuşma sonrası tek listeyle gerçekleşen seçimlerde Mustafa Destici, 340 oy alarak BBP Genel Başkanlığı'na seçildi.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler