HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama’ya seçim kazandıran ekip CHP ile anlaştı

Yaklaşan 7 Haziran 2015 Genel seçimleri öncesinde, Ana muhalefet Partisi CHP yeni bir seçim stratejisine yöneldi. CHP'nin seçim kampanyasında Obama'nın seçim ekibi BSG ile sürpriz anlaşma sağlandı.

Obama’ya seçim kazandıran ekip CHP ile anlaştı

CHP'nin Seçim Koordinasyonundan sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP'nin yeni seçim stratejisi için, ABD'li Benenson Strategy Group (BSG) ile anlaştıklarını söyledi.

Toprak, Al-Monitor'a yaptığı konuyla ilgili açıklamasında BSG'nin ABD Başkanı Barack Obama'ya seçim kazandıran, çok başarılı bir strateji ve kampanya grubu olduğunu belirterek, "Bugüne kadar, biz seçimlerde, bir ajansı çağırırdık, kendilerine parti programımızı verirdik ve bunu halka anlatın, kampanya yapın derdik. Bu defa, çok kritik ve ülke için yaşamsal bir seçime gidiyoruz. Türkiye'de demokrasi, ya rayından çıkacak, tek adamlığa, diktatörlüğe, faşizme yönelecek. Ya da AKP iktidardan gönderilecek. Demokrasi, laik Cumhuriyet, rayına oturtulacak. Bunun için, farklı bir strateji ile yola çıktık. Uluslararası ve ulusal düzeyde, strateji ve iletişim şirketleriyle, kampanya organizasyon gruplarıyla görüştük. Sonunda, birkaç gün önce, Başkan Obama'nın son seçim kampanyasının stratejisini yürüten, BSG ile anlaştık. İçeride de, BSG ile birlikte çalışacak, 3-4 tane, iletişim, medya mecrası, tanıtım vb. şirketlerle anlaştık" dedi. Gelen haberlere göre, Hilary Clinton da 2016 başkanlık seçimleri için danışman olarak BSG'yi seçti" dedi.

30 ÜLKEDE BAŞARILARI VAR

Toprak, Al-Monitor'un, "Amerikalı bir grup, Türkiye seçmeninin karar verme tarzını, önceliklerini, tercih ve beklentilerini ne kadar algılayabilir? Bu konuda, gerçekçi bir stratejiyi nasıl oluşturabilir?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Artık iletişim, strateji, siyasi mesajlar oluşturma, toplumu analiz etme, öncelik ve tercihlerini saptama vb. konular, global düzeyde ve bilimsel konular. Şu anda, saha çalışmaları büyük ölçüde bitti. BSG'un, çok farklı araştırma, sorgulama, mesaj oluşturma, yöntemleri var. Bu konuda, sadece ABD'de değil, 30 dolayında ülkede, çok başarılı çalışmalar yapmışlar. Kaldı ki, beraberlerinde bizim arkadaşlarımız, uzmanlarımız, yardımcılar da var. Halkın ve CHP'nin önceliklerini, birbirine adapte edecek bir strateji ortaya çıkıyor" dedi.

AK PARTİ OYLARI ERİYOR MUHALEFET YÜKSELİYOR

Toprak, CHP'nin seçim stratejisini ise şöyle açıkladı:

"AKP, 13 yılda, toplumu ayrıştırdı, insanları birbirine düşman etti. Halkı öyle yoksullaştırdı, öyle açlığa mahkûm etti ki, milyonlarca işsiz ve yoksul yarattı. Halkın, öncelikleri değişti. Halk, yarın karnını nasıl doyuracağının, nerede iş bulacağının derdinde. Çocuklarının geleceğinden ümitsiz, korkuyor. O nedenle, demokrasi, insan hakları, yargı bağımsızlığı, medya-düşünce-ifade özgürlüğü, önceliklerde geri plana kaymış. Bizim CHP olarak, halkın bu öncelikleriyle birlikte, demokrasi, laiklik, cumhuriyet ilkeleri ve değerleri, yargı bağımsızlığı, insan hakları, Atatürk ilkeleri vb. önceliklerimiz de var. Seçim stratejisi, işte bu önceliklerin adaptasyonu, uyumu, birbiriyle eşit önemde algılanması, halkın bunları sahiplenmesi ve öncelemesi, üzerine oturacak. Yapılan saha çalışmalarında, anket ve araştırmaların hepsinde görülüyor ki, halkın gündeminde Başkanlık Sistemi yok. Tek adamlık yok. Bu çok net ve somut. Ayrıca, yaptırdığımız anketlerde, AKP oyları hızla eriyor, CHP başta olmak üzere muhalefet oyları da yükseliyor. AKP'nin yapay gündemini, bu seçim stratejileri ve kampanyalarıyla, tersine çevireceğiz. AKP'nin yapay gündem oluşturup, bizi, o gündemi tartışmaya çekme tuzağına, düşmeyeceğiz. 8 Haziran sabahı, Türkiye'de iktidarın değiştiğini göreceğiz." (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler