HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öcalan: İmralı'daki görüşme trafiği hızlanmalı

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan, İmralı'daki görüşme trafiğinin hızlanmasını isteyerek, öneri ve çalışmalarını koordine edecek düzenlemelerin oluşması gerektiğini söyledi.

Öcalan: İmralı'daki görüşme trafiği hızlanmalı

ANF'ye konuşan HDP İstanbul Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Öcalan ile 3,5 saatlik bir görüşme yaptıklarını belirterek, Öcalan'ın moral ve sağlığının da iyi durumda olduğunu ifade etti.

Önder, Öcalan'ın, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Aralık 2012'den bu yana tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı ve YNK lideri Celal Talabani ve Federal Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'ye mesaj gönderdiğini açıkladı.

"Öcalan Celal Talabani ve Barzani'ye özel mesaj yazdı. Talabani'ye yazdığı mesajına sağlığıyla ilgili başladığını söyledi, "Sağlığının iyiye doğru gittiği haberini almaktan mutluluk duydum' dedi. İki mesajında da son gelişmelerin Kürt Ulusal Kongresi ve ulusal birliğin aciliyetini ortaya çıkardığını vurguladığını ve bu konudaki çabaların bir an önce sonuca ulaştırılmasını istediğini belirtti."

"KOORDİNE İÇİN YAPISAL VE FİZİKSEL DÜZENLEMELER GEREKLİ"

Önder, Öcalan'ın İmralı'daki görüşme trafiğinin hızlanmasını istediğini de aktardı:

"Öcalan İzleme Kurulu ve komisyonların dışında, kendisinin görüşme trafiğinin hızlanmasını istedi. "Bütün bu komisyonlara dönük çalışmayı sağlıklı yürütebilmemin koşullarının ve koordinasyonunun sağlanması aynı ölçüde elzemdir' dedi. Komisyonların çalışmalarına dönük öneri ve çalışmalarını koordine edecek gerekli yapısal ve fiziksel düzenlemelerin oluşması gerektiğine işaret etti."

Önder, Öcalan'ın müzakere çerçeve yasası için destek ve önerilerini sunanlara teşekkür ettiğini ve hükümetin de bu yasaya uygun düzenleme ve pratik uygulamalara başlaması gerektiğini söylediğini aktardı.

Sırrı Süreyya Önder ile Leyla Zana önümüzdeki günlerde Öcalan'ın mesajlarını iletmek için bazı ziyaretlerde bulunacak.

(ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler