HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öcalan'ın ham görüntülerinin tamamı yayınlandı

İşçi Partisi, Abdullah Öcalan'ın 'Türkçe' ve 'Kürtçe' hakkındaki sözlerinin yer aldığı, 1999 yılındaki görüntülerinin ham halini yayınladı.

İşçi Partisi, Abdullah Öcalan'ın görüntülerini yayınlamaya devam ediyor. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Oygür, İşçi Partisi Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Abdullah Öcalan'ın 'Türkçe' ve 'Kürtçe' hakkındaki sözlerinin yer aldığı görüntüleri basın mensupları ve kamuoyuyla paylaştı.

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Bahri Özbey'in görüntülerin montaj olduğunu ileri süren BDP yetkililerine çağrıda bulunduğunu ve 'gelin görüntülerin tamamını verelim, yayınlayalım' dediğini hatırlatan Oygür, görüntülerin alınmadığını ifade etti. 'Öcalan'ın 1999'daki görüntülerinin ham halini' paylaşan Oygür, Öcalan'ın sorgulamada 'Kürtçe eğitim' konusunda söylediklerinin yer aldığı görüntüleri basın mensuplarına izletti.

Oygür, Öcalan'ın Kürtlerin demokratik hakları konusunda ne söylediğinin montajsız olarak yayınlandığını belirterek, "Öcalan, Türk dilini Orta Asya'nın ortak dili olduğunu söylemiş. Öcalan ve PKK bu görüntüleri tamamen değiştirmiş. Kürt yurttaşlarla Türkçe arasına duvar örüyorlar. Bugün PKK'nın talebi anadili öğrenme hakkı değildir. PKK'nın talebi okullarda Kürtçe öğretim yapılmasıdır" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler