HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öcalan'ın mektubu Talabani’ye iletildi

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana'nın da yer aldığı bir heyet, İmralı'daki Abdullah Öcalan'ın Celal Talabani'ye gönderdiği mektubu iletti.

Öcalan'ın mektubu Talabani’ye iletildi

ANF'ye göre heyette "Kürdistan Ulusal Kongresi - YNK" Eş Başkanı Nilüfer Koç da yer aldı. Heyet sabah Kürdistan bölgesel hükümeti başbakanı Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmenin ardından Süleymaniye'ye geçti. Heyet, Abdullah Öcalan'ın Irak eski Cumhurbaşkanı ve "Kürdistan Ulusal Kongresi" lideri Celal Talabani'ye göndermiş olduğu mektubu teslim etti.

Görüşmenin içeriğine ilişkin konuşan Nilüfer Koç "Görüşme genel anlamda olumlu geçti. Süreç hakkında kendisine bilgilendirme yapıldı. Ulusal kongrenin önemine vurgu yapıldı. Mam Celal eskiden beri bu çalışmaya büyük emek veren birisi olarak bilindiği için bu sürece de güç katması istendi ve sayın Abdullah Öcalan'ın kendisine gönderdiği mektup verildi" dedi.Heyetin Süleymaniye görüşmelerinden sonra Erbil'e dönüp "Kürdistan Bölgesel Yönetimi" Başkanı Mesud Barzani ile de görüşüp Öcalan'ın mektubunu iletmesi bekleniyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler