HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğretmenlerin alkışına Erdoğan'dan uyarı

Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde öğretmenlere verdiği resepsiyonda düşürülen Rus uçağı ile ilgili konuştu.

Rus uçağının, sınır ihlalini ısrarla sürdürdüğü için düşürüldüğünü belirten Erdoğan, “Bu olay angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Türkiye’nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir” dedi.

F-16'lar tarafından Rus uçağının düşürüldüğüne ilişkin sözlerinin resepsiyondaki öğretmenler tarafından alkışlanması üzerine Erdoğan, "Mesele bir alkış meselesi değil, biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ıstırabını yaşıyoruz" dedi.

BATILI LİDERLERE UYARI:

Batılı liderlerden ülkelerinde tırmanış gösteren ırkçı ve İslam düşmanı eğilimlere karşı daha güçlü bir duruş sergilemelerini bekliyoruz. Suriyemeselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmadan ne mülteci ne de terör sorununun önüne geçilemeyeceğini artık herkesin görmesi gerekir. Viyana görüşmelerinde bu doğrultuda ümit verici gelişmeler yaşandı. Ancak Esed rejimi ve onu destekleyen ülkeler bu görüşmelerde varılan mutabakatın ruhuyla uyuşmayan yeni saldırılara giriştiler.

ISRARLA İHLAL ETTİ, DÜŞÜRDÜK:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde güvenlik toplantısı yaptık. Ne oluyor, gelişmeler ne durumda, buna göre ne gibi adımlar atacağız? Bilindiği gibi bugün(dün) Sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen hava sahamızı ihlal eden bir aidiyeti belli olmayan savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir. Aidiyeti bilinmeyen bir uçağın, 5 dakika içinde 10 defa uyarılmasına rağmen, hava sahamıza girmeden önce çünkü sınırlarımıza doğru geliyor, maalesef ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür. Bunun üzerine F16’larımız tarafından yapılan müdahale sonrası bu uçak düşürülmüştür. İki uçaktan bir tanesi.

ISTIRABINI YAŞIYORUZ:

(Sözlerinin alkışlanması üzerine): Mesele bir alkış meselesi değil, biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ıstırabını yaşıyoruz. Bu hadise tamamen Türkiye’nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler