HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oktay Vural'dan Selahattin Demirtaş'a Kürdistan tepkisi

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Kürtler kendi vatanlarını Türkiye'ye kattılar" sözlerine tepki gösterdi.

Oktay Vural'dan Selahattin Demirtaş'a Kürdistan tepkisi

Oktay Vural, “Bölücü PKK, emperyalistlerin taşeronu PKK, Kürtler size ne yaptı ki vatanımızdan milletimizden kopartmak istiyorsunuz? Asıl bu soruyu sor sen. PKK terör örgütü bundan 95 yıl önce reddettiğimiz planları dolaptan çıkarmak suretiyle önümüze koyup Kürt kökenli vatandaşlarımızı vatandan koparmak istiyor. Yiğitsen PKK'yı sorgula. Onun amaç ve hedeflerini sorgula" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Grup Başkan Vekili Oktay Vural, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Kürtler bu ülkeye ne kattı?' diyenler iyi duyun. Kürtler kendi vatanlarını kattılar Türkiye'ye, Kürdistan'ı kattılar. Daha ne yapsınlar?" sözlerine tepki gösterdi. Vural şöyle konuştu:

“Bunu tam bir bölücü düşüncenin, Sevr'in bir yansıması olarak görüyorum. Anadolu coğrafyasında hiçbir zaman Kürdistan olmamıştır. Emperyalist devletler bu coğrafyada Kürdistan oluşturmak için birçok fitneyi gerçekleştirdiler, hatta Sevr'i önümüze koydular. O zaman Doğu ve Güneydoğu'nun ileri gelenleri Kürt kökenli insanlarımız parlamentoya telgraf çekti. Bütün bunların hepsi meclis tutanaklarında var. 'Türkiye'nin Kürdistan meselesi yoktur. Biliniz ki Kürtlerin kaderi Türk birliğinden geçmektedir' diyerek, böyle bir meselenin olmadığını ifade edildi. Kürt kökenli kardeşlerimiz olmak üzere bu vatan hepimizindir. Bu vatanı bölmek isteyen başka bir Kürdistan olduğunu iddia etmek açıkça bu vatanda bir Kürdistan kurma eğilimidir ve bölücü PKK terör örgütünün isteği doğrultusunda bir eylemdir.

Bu coğrafyayı bölmek isteyenlerin hain planları var. Bu hain planları da hep beraber birlikte yırtıp atmıştır. Bu coğrafyada vatan birdir, bütündür ve Türkiye'de Kürdistan olduğunu iddia etmek bölücü terör örgütünün zihniyetidir. Herkes haddini bilmelidir. Dolayısıyla burada Kürdistan vatan yapıldı falan aksine 1071 yılında damga vurulmuş bu vatana. Bölmek isteyenlere karşı hep beraber birlikte mücadele ettik ve o iddiaları tarihin çöplüğüne attık. Asıl sorulması gereken husus şudur? Bölücü PKK, emperyalistlerin taşeronu PKK, Kürtler size ne yaptı ki vatanımızdan milletimizden kopartmak istiyorsunuz? Asıl bu soruyu sor sen. PKK terör örgütü bundan 95 yıl önce reddettiğimiz planları dolaptan çıkarmak suretiyle önümüze koyup Kürt kökenli vatandaşlarımızı vatandan koparmak istiyor. Yiğitsen PKK'yı sorgula. Onun amaç ve hedeflerini sorgula."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler