HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Olay iddia: Gökçek istifa ettiği gün belediyenin kasasından mahkumiyetinin bedelini ödedi

Twitter hesabından Cumartesi günü istifa edeceğini duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e bir kötü haber de Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi'nden geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında dün istifasını açıklayan Gökçek'in mahkumiyetinin bedelini istifasını açıkladığı gün belediyenin kasasından ödediği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Olay iddia: Gökçek istifa ettiği gün belediyenin kasasından mahkumiyetinin bedelini ödedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da yaptığı görüşme sonrasında dün istifasını açıkladı.

Cumartesi günü istifa edeceğini Twitter’dan duyuran Gökçek’e bir kötü haber daha geldi. Odatv'den Mert Taşçılar'ın haberine göre Gökçek, Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden gelen tazminat kararının ödemesini aynı gün belediye kasasından yaptı.

Tarih: 24 Aralık 2003

Ankara’da Modern Çarşı olarak bilinen iş hanında günlerdir kesik olan ve büyükşehir belediyesinin çözmediği elektrikler sonunda bir faciaya yol açtı. Günlerdir jeneratörlerle ayakta kalmaya çalışan esnaf, dükkânlarını bu şekilde idare ediyordu.

66-67 nolu dükkânda çalışan işçi İbrahim Bostan, çalışır haldeki jeneratöre yakıt koymak isterken depoda buharlaşan benzinin parlaması ve patlamasıyla yangının çıkmasına neden oldu.

Çalışanlar ve iş yeri sahipleri günlerdir elektrik kesintisinin çözülmesi için belediyeye başvuruyordu. O dükkânda çıkan yangın bütün iş yerlerine yayıldı. Bina küle dönerken milyonlarca liralık zarar oluştu.

İş adamı Atilla İmirlioğlu’nun işyeri de küle dönen dükkânlar arasındaydı. Öyle ki İmirlioğlu’nun çelik kasasında olan paraları ve evrakları bile kül olmuştu.

Atilla İmirlioğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tazminat davası açtı. Dava uzadı. Mahkeme İmirlioğlu’nun tazminat talebini reddetti.

Zararını bir türlü tahsil edemeyen İmirlioğlu, kasasında yanan dolarları ABD Merkez Bankası’ndan değiştirerek 3 yıl sonra almışken, Melih Gökçek’in başında olduğu belediyeden tazminatını bir türlü alamadı.

Tarih: 25 Aralık 2015

Asliye Ticaret Mahkemesi’nin tazminat talebini temyiz eden Atilla İmirlioğlu’na Yargıtay’dan iyi haber geldi. Ticaret mahkemesinin kararını bozan Yargıtay, dava dosyasını yargılamanın yeniden yapılması için geri gönderdi.

Davanın yeniden görülmesinin ardından itfaiye raporları ve olay yeri tespit tutanakları sonucunda yangından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 80 oranında kusurlu olduğuna hükmedildi.

Mahkeme, “Davacının iş yerinin yanmasına sebep olan yangın nedeniyle davalının (Belediye) yüzde 80 sorumluluğu da dikkate alındığında 10.000.00 –TL tazminatın olay tarihi olan 24/12/2003 tarihinden itibaren işleyecek avans faizi ile birlikte davalıdan alınarak davacıya verilmesine” hükmetti.

Ve tarih: 23 Ekim 2017

Ticaret mahkemesinin 2015’te verdiği tazminat kararı Melih Gökçek’in istifasını açıkladığı gün yani dün, tahsil edildi. Atilla İmirlioğlu’nun kızı Dilek İmirlioğlu haberi Twitter hesabından duyurdu. İmirlioğlu paylaşımlarında şunları yazdı:

“24.12.2003 yılında 35 yıllık iş yerlerimiz Modern Çarşı yangınıyla kül oldu. Çünkü @06melihgokcek efendinin itfaiyesi ‘su bitti’ dedi. 35 yıllık dükkanınızdan kalan bir telefon rehberinizin olmadığını düşünün. Biz çıkan yangına ilişkin sorumsuzluk sebeplerini sıralarken, Melih efendi babamı ne zaman görse ‘oradan anca havayı alacaksınız’ dedi. Binlerce kişinin ekmek teknesinin oğluna otopark yapılmasını istedi. Ve bugün 13 yıl sonra tazminat davasını kazanıp bunu sadaka olarak dağıttık. Ne güzel gün ki Ankara’nın senden kurtulduğu güne nasip oldu. Keşke o parayı belediyedeki halkın parasından değil senin cebinden alabilseydik. Senin cebinden kim bilir neler çıkacak. Allah Büyük!”


En Çok Aranan Haberler