HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Önder Sav'ın elinde belge var

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’den tasviye edilen Önder Sav’ın, 'CHP’li olmayan üyeler' iddiasını, savcılık belgesine dayandırdığı belirtildi.

Önder Sav'ın elinde belge var
Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, katıldığı bir televizyon programında bazı iddialarda bulunmuştu.
Bu iddia, 17 kişinin CHP üyesi olmadan parti meclisine seçildiği, bunlardan 9’unun şu an milletvekili olduğu ve partiye üye olmayan milletvekili sayısının 40 olduğuydu.
Sav’ın iddiasını, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı belgesine dayandırdığı ortaya çıktı.
Bugün gazetesinden Ezelhan Üstünkaya’nın haberine göre, Sav’ın partiden tasviye edildiği 18 Aralık 2010’daki kurultayın hemen ardından Kayseri delegesi Recami Bursa, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.
Başvuruda, parti meclisine seçilen 17 kişinin ismini sıralayan Bursa, bu isimlerin CHP ya da herhangi bir partide kurucu üye olup olmadıkları, herhangi bir partinin organlarında görev yapıp yapmadıkları bilgisini istedi.
Savcılık tarafından aynı gün verilen yanıtta, Ankara Milletveliki Bülent Kuşoğlu’nun Türkiye Partisi’nin kurucu üyelerinden olduğu ve başvuru tarihine dek parti organlarında görevli göründüğü belirtildi.
Recami Bursa ile savcılık arasındaki resmi yazışmalarda, parti üyesi olmayan 16 kişinin ismi ortaya çıkarken, gazetedeki haberde, Sav’ın 'partili olmadan milletvekili oldular' dediği 40 kişinin isim listesi de yer aldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler