HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özçelik’ten Hakan Şükür açıklaması

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün Burdur’da yaptığı söyleşide sarf ettiği sözlerin medya tarafından çarpıtıldığını ifade etti

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli sporcu Hakan Şükür’ün milli marşımızı defalarda yurt dışında okuttuğunu vurgulayan Özçelik, hala yurt dışında "Türkiye" deyince insanların cevabının, "Hakan Şükür" olduğunu söyledi.

Bayram Özçelik, kendisinin davetlisi olarak ilk defa Burdur’a gelen Hakan Şükür’ün, yapılan etkinliklerde öğrenciler ve halk tarafından çok sıcak, samimi duygularla karşılandığını belirtti. Hakan Şükür’ün, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesin'de (MAKÜ) Spor Bölümü'nün düzenlediği ‘Spor Üzerine Söyleşiye’ de katıldığını aktaran Özçelik, “Hakan Şükür yaklaşık 20 dakika süren açılış konuşmasında, kendi başarılarından, bu başarıya giden çalışmaların nasıl yapıldığından, gençlere ufuk ve hedef olması bakımından çok güzel konuşmalar yaptı. Söyleşi kısmına geçildiğinde bir öğrencinin sorusu üzerine tamamını vereceğimiz konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra bazı medya grupları tarafından haberin metni ve başlığının uyuşmadığı, kasıtlı bir şekilde sözlerinin çarpıtıldığı haberler yapıldı. Haberi okuyan herkes, başlıkla içeriğin uyuşmadığını anlar. Bu da gösteriyor ki bu direkt Hakan Şükür’e ve Hakan Şükür fikrinde olanlara yönelik yapılmış art niyetli bir haberdir” diye konuştu.

Hakan Şükür’ün konuşmalarını dikkatli bir şekilde takip ettiğini anlatan Özçelik, milletvekilinin konuşmalarında birliği, bütünlüğü bozacak bir söz bulunmadığını bildirdi. Sözlerin cımbızlanarak haberlerde farklı başlıklar atıldığını belirten Özçelik, “Hala yurt dışında 'Türkiye' denilince insanların cevabı, 'Hakan Şükür' oluyor. Konuşmasında birliğimizi beraberliğimiz pekiştirecek o kadar güzel sözler var ki. Üstelik Mehmet Akif Ersoy gibi milli şairimizin de bir Arnavut olduğu vurgulaması, etnik kökenlerin değil, birlik ve beraberliğin önemli olduğu söylemesine rağmen böyle art niyetli başlıklar atıldı. Bunun Burdur’da yapılması bizi çok üzdü” şeklinde konuştu.

HAKAN ŞÜKÜR’ÜN BURDUR’DAKİ KONUŞMASI

Hakan Şükür, Burdur’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türkiye çok farklı süreçlerden geçti. Ben çok gittim Kızıltepe’ye. Oradaki gençlerle buluştuk, sohbet ettik. Bugün yapılmak istenenleri hiç kimsenin kenara atmaması lazım. Ama buradan güç alan başka düşünceler de var. Yani bunun böyle olmasını istemeyen düşünceler de var. Bizim hassasiyetlerimiz belli. Ülkesi, bütünlüğü, mezhebi, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun, beraber yaşama, beraber bazı şeyleri çözme adına çok önemli. Bugün çok net görüyorsunuz kamuoyunda. Kolay bir süreç değil. Sizin attığınız adımlara ne kadar adım gelecek onu hep beraber göreceğiz. İnşallah daha sık beraber olur, daha fazla sorunlarımızı konuşup bu dostluğu kardeşliği pekiştirmek istiyoruz. Başta Kürt kardeşlerimizle olmak üzere. Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim. Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum. Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa etnik kökenlere bölünmüşlük de maalesef oldu. Bunları yönetmek çok zor. Herkes bir hak arayışı içinde oldu. Bunları devlet olarak vermek ve kafa yormak, bunlarla ilgili çalışma yapmak zorundasınız. Bugünün iktidarı olarak biz de bunu yapıyoruz.''

HAKAN ŞÜKÜR TWITTER HESABINDAN CEVAP VERDİ

Hakan Şükür, "Ben bir Arnavut’um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim" sözleri üzerine yapılan haberlere sosyal paylaşım sitesi üzerinden cevap verdi. Yapılan haberleri şiddetle kınadığını yazan Hakan Şükür’ün attığı tweet şöyle:

“Burdur'dan döndüm baktım ki ortalık karışmış. Ne dediğimi, buradan ne anlam çıkarıldığını şaşırarak takip ediyorum. ‘Eğer bu topraklarda ayrımcılık adına kökenlere inerseniz o zaman ben de Arnavut'um, bir bakıma aslen Türk değilim. Bu tür ayrımcılıklar olmamalı. Bu milli bütünlüğe zarar verir’ mealindeki bölücülüğü reddeden açıklamamın çarpıtılarak sunulmasını esefle karşıladım. Milli formayı yıllarca şerefle üstünde taşıyan, İstiklal Marşı'nın sahalarda çalınması, Türk bayrağının göndere çekilmesi için mücadele eden ve bu toprakların bir evladı olan bana provokatif bir yaklaşımla yapılmak istenen amacı belli yaftalama girişimini vicdansızca bir yaklaşım olarak değerlendiriyor, şiddetle kınıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da aslen Arnavut kökenli olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak Milli Mücadele'ye, bu topraklara yaptığı büyük katkıları hatırlatmak isterim. Bu düşüncelerle aziz milletimize vekil olarak hizmet etmekten şeref duyduğumu herkesin bilmesini isterim.”

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler