HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paketten PKK’ya sus payı çıktı

MHP, demokratikleşme paketinin, “PKK’ya sus payı” olduğunu öne sürdü.

Paketten PKK’ya sus payı çıktı

PKK taleplerinin Ak Parti aracılığıyla yerine getirildiğini savunan MHP, “paralel devlet ve paralel millet yapılanmasına yol açan, PKK’ya kurtarılmış bölge ikram ediliyor” değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan’ın, demokratikleşme paketinin açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurmaylarıyla değerlendirme toplantısı yaptı. Bahçeli, bugün düzenleyeceği MHP’nin Meclis grup toplantısında demokratikleşme paketini “ihanet paketi” diyerek sert dille eleştirecek. Parti yöneticilerinin demokrasi paketine ilişkin görüşleri ise şöyle:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Başbakan verdiği sözden dönmüştür. 18 Ağustos’ta, ‘anadilde eğitim özel okullarda da yok’ demişti. Hangi silah hangi dayatma ona bu adımı attırdı. Verdiği sözü tutmayan Başbakan. Sürekli PKK’nın önünde eğiliyor. Bu paket PKK dayatmasıdır. Bunu söylediğimizde ‘densizlik’ demişlerdi. İşte densizliğin adresi bu pakettir. PKK’nın siyasi taleplerinin meşrulaştığı öneriler bu pakette yer alıyor. Başbakan PKK’ya ‘şimdilik bunları yapıyorum arkası gelecek’ diyor. Paketten PKK’ya sus payı çıktı. Amaca ulaşılması için millete hazım ilacıdır bu paket. Paralel devlet ve paralel millet yapılanmasına yol açan bu paketle, PKK’ya kurtarılmış bölge ikram ediliyor. Seçim sistemi önerileriyle de tuzak kuruluyor. Aldığı oyla elde edemediği milletvekili sayısını seçim sistemini değiştirerek arttırmak istiyor.

PKK istedi, AKP yaptı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: Türkiye çok sistemli bir şeklide AKP eliyle terör ve taviz kıskacına alındı. Bu süreçte biraz terör biraz tavizle PKK talepleri milletimize dayatılarak adım adım toplum alıştırılıyor. Millete hazmettirmek için bir takım konularda düzenlemeler yapılıyor. Terörle mücadeleden, müzakere ve mutabakat aşamasına gelindi PKK talepleri hangi istikamette oldu ise bu paket onların hassasiyetle ele alınıp hayata geçerilmesine yönelik adımdır. PKK talep etti AKP gereğini yerine getirdi. Açık ipuçlarını pakette görmemiz mümkün.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler