HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Patlamalar neden hep Müslüman...'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay'da meydana gelen patlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

'Patlamalar neden hep Müslüman...'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay'da meydana gelen patlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Destici çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ordu'da patlamaların meydana geldiği coğrafyaya dikkat çekerek, “Patlamalar neden hep Müslüman coğrafyasında oluyor?” sorusunu sordu.

Destici şunları söyledi: "Şam'da patlama 60 ölü, Irak'ta patlama 70 ölü, Kerkük'te patlama 20 ölü, Hatay'da patlama 40 ölü. Bu ölümler neden hep bizim coğrafyamızda oluyor? Neden hep Müslüman coğrafyasında oluyor? Biz istemeyiz ama neden Avrupa'nın başka bölgelerinde olmuyor? Neden Amerika kıtasında olmuyor? Burada derin bir oyun var. Bu oyun tamamen emperyalist küresel güçler tarafından yapılıyor. Maalesef Müslümanlar burada birbirlerine düşürülmüştür. Kimisi mezhep adı altında kışkırtılıyor, kimisi etnik kökenler ile kışkırtılıyor. Bizim bölgemiz tamamen kan ve gözyaşına boğulmuş. Bizde Esad'ın gitmesini istiyoruz. Ama bu şekilde değil. Suriye kan gölüne çevrilerek değil. Her gün Suriye yakılarak yıkılarak onlarca insan hayatını kaybederek değil. Maalesef bugün bizim ülkemize geldi sıra. Allah korusun yarın sınırımızdaki başka beldelerde, ilçelerde, illerde bu tür patlamalar meydana gelirse o zaman Türkiye ne yapacak. Türkiye'nin buna çok acil bir şekilde tedbir alması lazım. Sınırları kontrol altına alması lazım. Mülteci kamplarını ve mültecileri elden geçirmesi lazım. Özellikle kadınlar ve çocuklar dışındakini tekrar gözden geçirmesi lazım. Bunlarla ilgili iyi bir incelemelerin ardından gönderilmesi gerekenler varsa, bunları geri göndermesi gerekir diye düşünüyorum." diye konuştu.

Hatay'daki saldırıyı kınadığını ifade eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Öncelikle bu haince, sinsice ve kahpece yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Bu saldırı bütün Türk milletini derinden sarsmıştır. Büyük üzüntüye ve yasa boğmuştur. Ülkemiz için bugün bir yas günüdür. Orada kaybettiğimiz kardeşlerimizin hiçbirinin suçu yoktu. Çok kalleş bir terör saldırısına hedef oldular. Bunun bir provokasyon olma ihtimali çok yüksek. Bir an önce faillerinin yakalanıp, arkasında hangi güçler varsa Türkiye'nin bunu tespit etmesi lazım.” şeklinde konuştu.

Destici son olarak, "Acı büyük ama sağduyuyu ve itidali elden bırakmamamız gerekiyor. Şuanda birlik zamanı, tek yumruk olma zamanıdır. Şuanda hem hayatını kaybedenlerin ailesinin yanında olmamız lazım, kan vermemiz gerekiyorsa kan vermeye koşmamız lazım, can vermemiz gerekiyorsa da can vermeye koşmamız lazım." dedi.

(CİHAN)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler