HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Perinçek: Davutoğlu ABD'nin adamı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir'den Aydın'a geçerek, partisinin 10'uncu İl Kurultayı'na katıldı.

Perinçek: Davutoğlu ABD'nin adamı

AYDIN'DA İL KURULTAYINA KATILDI

Şükran Güngör Konferans Salonu'nda, Türkiye İşçi Köylü Partisi kurucularından merhum Durmuş Uyanık ansına düzenlenen kurultaya, Genel Başkan Doğu Perinçek'in yanı sıra Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, Vatan Partisi Efeler İlçe Başkanı Saniye Duman, Öncü Gençlik Aydın İl Başkanı Uğur Aykaç ve partililer katıldı. Kurultayda partililere hitap eden Genel Başkan Doğu Perinçek, Silivri'den çıkan komutanlarla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 24 Temmuz 2015'ten bu yana PKK'nın üzerine yürüdüğünü söyledi.

'HENDEK SAVAŞI, TÜRKİYE'NİN AMERİKA İLE SAVAŞIDIR'

Türkiye'nin ABD ile savaştığını iddia eden Perinçek, "Şimdi PKK, hendeklere gömülüyor. Türkiye, bir yıl önce bir vatan savaşı başlattı. Birileri 'Bu, vatan değil, saray savaşı' dedi. Vatan savaşına karşı bir psikolojik hareket, karalama kampanyası yürütüldü, halen daha yürütülüyor. Bu psikolojik hareket, partimiz üzerinde de yürütülüyor. Bizim, vatan savaşından vazgeçmemizi, Mehmetçiğin, polisin ve koruyucunun yanında yer almamızı, vatan savaşını karalamamızı istiyorlar. Çünkü 'PKK ve ABD kazansın' diye. Bakın, Amerika, açıkça PKK için 'Benim kara gücüm' diyor. Türkiye, Amerika ile savaşıyor. Hendek savaşı, Türkiye'nin Amerika ile savaşıdır. Amerika, şimdi dolaylı güçleriyle bizi bölmek için bu savaşı yürütüyor ama bir yandan da Suriye'nin kuzeyine kuvvetlerini yığıyor. Hendeklerde PKK gömülürken, Amerika da gömülüyor. Amerika kaybediyor" diye konuştu.

'MECLİS'TE PKK İSTEMİYORUZ'

Perinçek, Vatan Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gireceğini savunarak, "Vatan Partisi, şimdi önüne büyük hedefler koyuyor. Vatan Partisi, Meclis'e girecek. Meclis'te PKK değil, Vatan Partisi olacak. Meclis'te PKK istemiyoruz. İşte Türkiye'nin önündeki doğum budur. Önce partimizde bu iradeyi, bu kararlılığı, bu özgüveni yaratmamız lazım. Biz yaparız, çünkü yaptık. Bakın biz burada, palavra atmıyoruz. Sistem partileri olan AKP, CHP ve MHP'den hangisinde, Silivri duvarlarını yıkmak, Ermeni soykırımını bozguna uğratmak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hapislerden çıkarmak gibi başarılar var? Hangi parti bugün Türkiye'nin önünde, komşuları ile işbirliği ve dostluk için oradan buraya koşup ülkenin geleceğini kuruyor. O partileri görüyorsunuz, bölüyorlar. AKP, CHP ve MHP bölündü, bölünüyor. Biz mi bölüyoruz? Hayır. Duvara çarptılar. Sistem çıkmaza girdi" dedi.

EMRE ALBAYRAK TEKRAR SEÇİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hareket etmekle eleştirildiklerini ifade eden Perinçek, "Partililerimize 'Siz, Tayyip Erdoğan'la berabersiniz' diye propaganda yapılıyor. Peki, bize bunu söyleyenler, ne yapmamızı istiyorlar? Onlar gibi gidip PKK ile dayanışma mı yapalım? Onlar gibi PKK'nın Meclis'te dokunulmazlıklarının kalkmaması için onlarla işbirliği mi yapalım? PKK'nın cenazesinde tabut mu taşıyalım? Onlar kendi tabutlarını taşıyorlar" diye konuştu. Partisinin Aydın Teşkilatı'nın vatan savaşı ve Türkiye'nin üretim ekonomisine geçişinde öncü konumda olduğunu ifade eden Perinçek, seçilecek yönetimin, sorumluluklarının bilincinde olarak çalışmasını istedi.

Perinçek'in konuşmasını tamamlamasından sonra, oy verme işlemine geçildi. Tek adayla gidilen seçimde mevcut başkan Emre Albayrak, kullanılan oyların tamamını alarak yeniden Vatan Partisi Aydın İl Başkanlığı'na seçildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler