HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Perinçek: PKK, cesur olmalı ve silahı bırakmalıdır

İŞÇİ Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK'nın bütün iddialarının iflas ettiğini ve silah bırakmasının cesaret örneği olacağını söyledi.

Perinçek: PKK, cesur olmalı ve silahı bırakmalıdır

PYD lideri Salih Müslim’in Ankara’ya yalvarmaya geldiğini ileri süren Perinçek, "PKK, cesur olmalı ve silahı bırakmalıdır. Elinde silahı tutmak cesaret değil, silahı bırakmak cesarettir. Silahı bıraktığı zaman güven oluşacaktır" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eşi Şule Perinçek ile birlikte Kurban Bayramı ziyaretleri kapsamında Şanlıurfa'ya geldi. Partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törene katılan Perinçek, PKK’nın cesaret örneği gösterip silah bırakması gerektiğini söyledi.

Irak işgalinden sonra Suriye’nin de ABD tarafından işgal edilmeye çalışıldığı iddiasında bulunan Perinçek, "2003 yılında ikinci kez Irak işgal edildi. Irak’ı fiilen böldüler. Son 3 yıl içerisinde Suriye’ye karşı yeni ABD’nin başını çektiği ve Tayip Erdoğan’ın da onunla birlikte Suriye’yi bölme harekatını yürüttüklerini görüyoruz. Suriye hedef değildir. TSK’nın Suriye ile çatışması hiçbir şekilde söz konusu değildir. TSK’nın, Beşar Esad rejimini devirme diye bir plan içerisinde yer alma ihtimali yoktur. Tezkere karşısında böyle beyanlarda bulunan sözüm ona muhalefet partisi ve PKK’da aynı şeyler söylüyor. TSK önümüzdeki süreçte Suriye’ye karşı düşmanca eylem yapma ihtimali yoktur. Kobani’den feryatlar yükseliyor. Bu feryatlar 'TSK gelsin bizleri kurtarsın' yönündedir. Halk feryat etmiyor. PYD’nin lideri Salih Müslim’e bakın, Selahattin Demirtaş’a bakın söyledikleri söz şu; 'TSK gelsin bizi kurtarsın. Silah versin, müdahale etsin kurtarsın' bunu söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

'PKK’NIN BÜTÜN İDDİALARI İFLAS ETMİŞTİR'

Balyoz ve Ergenekon operasyonlarında ABD’nin Erdoğan ve Fethullah Gülen’i kullandığını ileri süren Perinçek, "Balyoz ve Ergenekon operasyonlarını daha yeni yaşadık. 7 yıldır Amerika Türk ordusuna karşı bir anlamda savaş açtı. Binlerce Türk subayı ve generallerini hapislere attı. Bir Türk-Amerikan savaşı neredeyse yaşandı. Yargı yolu, Fethullah Gülen ve Erdoğan’ı kullanarak Amerika bunu yaptı ama bu yaşandı. Onun için Türk ordusu, Amerika’nın güdümünde bunlar gerçek değildir. TSK, Türkiye’nin milli ordusu olarak işlev görmektedir. Bir terör örgütü olan PKK’nın bir güven unsuru olmadığı, bu süreçte ortaya çıkmıştır. Küçücük bir çete karşısında orada duramadılar. Küçücük ve avuç içi kadar bir yeri koruyamayanlar Urfa’dan Hakkari’ye kadar bir coğrafya’yı mı koruyacaklar veya orada halkın güvenliğini sağlayacaklar? PKK’nın bütün iddiaları iflas etmiştir. PKK’nın 'Biz Türkiye’yi böleriz, ayrı devlet yada bölgesel özerklik yaparız. Buraları yönetiriz' gibi bütün bu iddialar iflas etmiştir ve PKK’nın inişi başlamıştır. Türkiye halkı birleşecek" diye konuştu.

'SALİH MÜSLİM ANKARA'YA YALVARMAYA GELDİ'

PYD lideri Salih Müslim’in Türkiye ziyaretiyle ilgili de konuşan Perinçek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Şu talep var; 'TSK bize silah versin, bizi kurtarsın, tank versin' bile deniliyor. Peki o tankı kim kullanacak. PKK tankın üzerine çıkacak, binecek. Bu bisiklet değil ki, düzenli orduların yapabileceği işlerdir bunlar. Bunlar bilindiği için 'TSK gelsin bizi kurtarsın' diyorlar. Selahattin Demirtaş, PYD lideri Salih Müslim’in konuşmalarını tercüme edersek 'TSK gelsin bizi kurtarsın.' Zaten Salih Müslim Ankara’da. Ankara’ya neden geldi? Salih Müslim Ankara'ya yalvarmaya geldi. Peki sen yalvaracaktın neden bugüne kadar Türkiye düşmanlığı yaptın? Hakikatler eninde sonunda herkesin karşısına çıkar. Madem yalvaracaktın, bugüne kadar neden Türkiye ve TSK’ya düşmanlık yaptın?"

'PKK, CESUR OLMALI VE SİLAHI BIRAKMALIDIR'

PKK’nın, Türkiye’nin huzuru ve barışı için silah bırakmasının cesaret örneği olacağını kaydeden Doğu Perinçek, şunları söyledi:

"PKK silahları bıraksın. Zaten o silahları kullanamadığı ortaya çıktı. Verin silahları Türkiye’ye, ülkemizde huzur ve barış sağlayalım, yaraları tamir edelim. İnsanlarımızı topluma kazandıracak çözümler üretelim. PKK’nın silah bırakması, Türkiye’nin önündeki en önemli ihtiyaçlardan biridir. PKK, cesur olmalı ve silahı bırakmalıdır. Elinde silahı tutmak cesaret değil, silahı bırakmak cesarettir. Silahı bıraktığı zaman güven oluşacaktır. Çünkü o silah, bir işe yaramıyor ve o silahın bir işe yaramadığı ortaya çıkmıştır. O silahın zararlı olduğu da ortaya çıkmıştır. Bölünmeye ve Türkiye’de iç barışın ortadan kalkmasına ve düşmanlıklara hizmet ediyor. Türkiye’de birlikte demokrasi kurmak, özgürlük, kardeşlik ve eşitlik getirmek için PKK silahları bırakmadır."

Doğu Perinçek, konuşmasının ardından çeşitli partilerden partisine katılanlara rozet taktı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler