HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pervin Buldan: Tam olarak ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Elçi'ye yönelik saldırı konusunda "tam olarak ne olduğunu anlamış değiliz. Arkadaşlarımız hastanede, kendilerinden haber almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Pervin Buldan: Tam olarak ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz

Buldan, Ankara'daki HDP milletvekilleri ile acil bir toplantı yaparak, durumu değerlendireceklerini, ayrıntılı açıklamayı daha sonra yapacaklarını da söyledi.

CHP'li Tanrıkulu, ağlamaktan konuşamadı

Kendisi de daha önce Diyarbakır Barosu Başkanlığı görevinde bulunmuş olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ağlamaktan konuşamadı.

Tanrıkulu, Elçi'nin öldürüldüğüne ilişkin haberi, uçaktan iner inmez aldı. Hemen ardından telefonla ulaşılan Tanrıkulu, ağlamaktan konuşamadı.

Feyzioğlu: Bu kurşun tüm Türkiye'ye sıkılmıştır

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyarbakır'da çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında açıklama yaptı. Feyzioğlu, "Bu menfur saldırının sadece Başkanımız Tahir Elçi'ye yönelik olmadığı, ülke barışına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğimize yapılan bir saldırı olduğu açıktır. Bu kurşun sadece kardeşimize değil, tüm Türkiye'ye sıkılmıştır, hepimize sıkılmıştır" dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının Türkiye'nin birliğine ve ülke barışına yönelik olduğunu vurguladı. Tüm baro başkanlarıyla birlikte saat 16.00'da Diyarbakır'a hareket edeceklerini açıklayan Feyzioğlu, şunları kaydetti: "Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi uğradığı hain saldırı sonucu katledilmiştir. Hepimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırının sadece Başkanımız Tahir Elçi'ye yönelik olmadığı, ülke barışına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğimize yapılan bir saldırı olduğu açıktır. Bu kurşun sadece kardeşimize değil, tüm Türkiye'ye sıkılmıştır, hepimize sıkılmıştır. Bize düşen tüm dünyaya birliğimizi, kardeşliğimizi hiç kimsenin bozamayacağını, hiçbir alçak saldırının bu amaca ulaşamayacağını göstermektir. Tüm baro başkanlarımızla birlikte bu kara günde Diyarbakır'da toplanmak üzere TBB Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak bugün saat 16.00'da derhal Diyarbakır'a hareket ediyoruz. Kardeşimiz, Baro Başkanımız Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm meslektaşlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet diliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında 'Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum, bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında "Bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir" dedi.

İngiltere Büyükelçisi: Arkadaşım öldürüldü, şok oldum

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, "şok oldum" diye tepki verdi.

Tahir Elçi'den "Arkadaşım" diyerek bahseden Moore, Twitter'da paylaştığı mesajda, "Arkadaşım Tahir Elçi'nin öldürülmesinden şok oldum ve çok üzüldüm. İyi ve cesur bir adam öldürüldü. Kendisi, onlarca yıldır insan hakları savunuculuğu yapıyordu ifadesini kullandı.

İŞTE SANİYE SANİYE O ANLAR

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: 'Tahir Elçi'ye yönelik menfur saldırıyı kınıyorum'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Tahir Elçi'nin öldürülmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Akdoğan, "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yönelik menfur saldırıyı kınıyorum. Kendisine ve şehit olan polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı polislerimize, Anadolu Ajansı muhabirine ve diğer vatandaşlarımıza şifa diliyorum" ifadesini kullandı.

Diyarbakır Barosu'ndan ilk açıklama: Suikast

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin vurularak öldürülmesinin ardından baronun Twitter hesabından paylaşılan mesajda Elçi'nin bir suikasta kurban gittiği öne sürüldü.

BARO BAŞKANLARI DİYARBAKIR'A GİDİYOR

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi üzerine, tüm baro başkanlarını Diyarbakır'a çağırdı.

Kendisi de TBB Yönetim Kurulu ile birlikte Diyarbakır'a yola çıkan Feyzioğlu, "Bu alçak saldırı, sadece kardeşimiz Tahir'e değil, tüm Türkiye'ye yapıldı" dedi.

"BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR..."

Saldırının arkasında kimin olduğunu bilmediklerini, ancak hedefin Türkiye'nin birliği olduğunu söyleyen Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Bu saldırının arkasında kim vardır bunu bilmiyoruz. Ama hedef birliğimiz, kardeşliğimizdir.

O yüzden bugün hepimiz tek vücut olarak bu alçak saldırı karşısında saf tutmak zorundayız. Bu amaçla, derhal ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla Diyarbakır'a gidiyoruz.

Bütün baro başkanlarımıza da çağrı çıkardık. Onlar da gelecekler.

Hem kardeşimizi defnedeceğiz, hem de tüm dünyaya biriz beraberiz bizi adaletmücadelesinden hiç kimse çeviremez diyeceğiz."

TAHİR ELÇİ'NİN SON GÖRÜNTÜLERİ

ELÇİ'NİN SON SÖZLERİ

Tahir Elçi, vurulmadan dakikalar önce yaptığı basın açıklamasında şöyle demişti: “Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, evsahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz.”

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

"28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında İlimiz Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunulmuş; bu saldırıda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 polis memurumuz da yaralanmıştır. Olay sırasında ve akabinde aynı yerde meydana gelen çatışmada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını yitirmiştir. Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmış olup konunun detayları incelenmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama kamuoyuyla daha sonra paylaşılacaktır.

TAHİR ELÇİ KİMDİR

Tahir Elçi 1966 yılında Cizre’de dünyaya geldi,ilk ve orta öğrenimini aynı yerde tamamladı. 1991 yılında D.Ü.Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yaptı,mesleki faaliyetleri ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaştı.

Kamuoyu gündeminde de kalmış bir çok davada mağdurları yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde temsil etti. Tahir Elçi Almanya’da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi gördü, bir çok ulusal ve uluslar arası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sundu.

Tahir Elçi 1998 yılından beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler verdi. 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yaptı. Halen Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Tahir Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer aldı. Tahir Elçi, evli ve iki çocuk babasıydı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler