HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pervin Buldan’dan Korkut Eken hakkında suç duyurusu

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Korkut Eken ile ilgili şahsıma yönelik yaptığı hakaret nedeniyle kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Pervin Buldan’dan Korkut Eken hakkında suç duyurusu

1993 yılında faili meçhul cinayete kurban giden Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın'ın ölümü ile ilgili görülen davada çıkan katil tartışması esnasında BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın "Katil değil misin?” sözleri üzerine Korkut Eken'in "s... git" ifadesini kullanmasından sonra yaşanan tartışma Meclis'e taşındı. TBMM'de HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ile ilgili bilgi veren BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Ben her iki duruşmaya da katıldım. Benim açımdan da tarihi bir duruşmaydı. Sanık sandalyesinde oturan Korkut Eken olmak üzere 12 sanık aynı zamanda benim eşimin de katilleriydi. Türkiye'de işlenen 17 bin faili meçhul cinayetlerden sorumlu tutulan insanlardı” diye konuştu.

"KORKUT EKEN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Korkut Eken'in kendisine hakaret ettiğini belirten Buldan, "Biz her iki duruşmada da hem sanıklara davranış şekli hem mahkemeyi yöneten başkanın tavrı bizleri çok incitti. Sanıkların çok rahat davranması, bizlere hakaret etmesi, Korkut Eken'in bana yönelik yaptığı hakaretin ve küfrün kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etmek istiyorum. Korkut Eken arkasına dönerek şahsıma ilişkin küfür etti ve hakarette bulundu. Asıl olması gereken işlediği cinayetlerle ilgili hesap vermesi gerekirken bunu yapmadı, bir halkın iradesine yönelik ağır hakaret ve küfürlerde bulundu. Mahkeme heyetinin tavrını da eleştirmek istiyoruz. Korkut Eken'i susturacağına bizim ve sanıkların arasına polisten duvar örerek duruşmayı sakinleştirmeye çalışması, mağdur yakınlarını dışarıya çıkartmakla tehdit etmesi kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye bir hukuk devleti değil, Türkiye'de hukuktan, adaletten bahsetmek dün itibariyle bir kez daha iflas etmiştir. Korkut Eken ile ilgili şahsıma yönelik yaptığı hakaret nedeniyle kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağım” şeklinde konuştu.

"KRİZ ANINDA YENİDEN GÖREVE TALİP OLDUKLARINI HERKESE HATIRLATMAK İSTEMEKTEDİRLER”

Korkut Eken ile Pervin Buldan'ın arasında şahsi bir mesele olmadığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise, "Korkut Eken ve yanındakiler sadece kendileri istedikleri için yapmış değiller, MGK tarafından alınan imha kararının gereğini yerine getirdiler. Tansu Çiller'in onaylayarak yürürlüğe soktuğu emrin gereğini yerine getirdiler. Bunu yaparken ayrıca çeteleştiler, kendi içlerinde bölündüler. Türkiye'nin böyle bir kan deryasından geçtiğini, bugün hala MGK kararları ile bu görevi yerine getirenlerin korunduğunu görüyoruz, biliyoruz. Dünkü mahkemede ortaya çıkan semptomda bununla ilgilidir. Bu çete üyeleri o kadar kendilerinden eminler ki, bir kere daha hükümetin eski müttefikleri ile başının derde girdiklerini gördükleri kriz anında yeniden göreve talip olduklarını herkese hatırlatmak istemektedirler” ifadelerini kullandı.

"Kenan Evren ve suç ortaklarının davası nasıl uykuya yatırıldıysa, bu davaların da uykuya yatırılacağına dair endişe içindeyiz” ifadelerini kullanan Kürkçü, adaletin kimseyi beklememesi gerektiğini söyleyerek, "Bu katliamlarda, cinayetlerde hayatlarını kaybeden, düşüncelerinden ve tavırlarından ötürü namluların ucuna konulmuş ve canları alınmış olan insanların bu canlarının bir bedelinin olması gerekir. Bu da ancak adalet eliyle sağlanır” dedi.

Meclis'e sunulan MİT Yasa Teklifi ile ilgili sorulara cevap veren Pervin Buldan, "MİT ile ilgili yapılan yasal düzenleme sadece ilgilendiren yasal düzenleme olacaktır. Şuanda ilerlemekte olan bir süreç var, bu sürecin bir yasal zemine oturtulması gerekiyor, bunun bir hukuki altyapısının olması gerekiyor. Öncelik buna verilmesi lazım, onun dışındakiler teferruattır” diye konuştu.

Ankara'da asayiş nedeniyle alınan uygulama kararı ile ilgili olarak ise Buldan, "Sessiz bir olağanüstü halin Türkiye'de yaşanıyor olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler