HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'PKK Almanya'yı geri çekilme alanı olarak kullanmakta'

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "PKK eskiden olduğu gibi Almanya'yı geri çekilme, finans kaynağı edinme ve militan toplama alanı olarak kullanmakta" dedi.

'PKK Almanya'yı geri çekilme alanı olarak kullanmakta'

Yeneroğlu, Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin terör örgütü PKK'nın Almanya'daki eski bir üst düzey yöneticisini 3 yıl hapis cezasına çarptırması üzerine yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"AYNI FAALİYETİ YÜRÜTEN DAHA YÜZLERCE PKK YÖNETİCİSİ VARDIR"

"Bu dava da göstermiştir ki, PKK terör örgütü eskiden olduğu gibi Almanya'yı geri çekilme, finans kaynağı edinme ve militan toplama alanı olarak kullanmaktadır. 52 yaşındaki terör örgütü yöneticisinin Almanya'nın Duisburg, Bonn, Köln, Bielefeld, Essen, Bochum, Dortmund ve Düsseldorf gibi pek çok şehrinde PKK'nın propaganda faaliyetlerini, örgütsel ve personel meselelerini koordine ettiği kanıtlanmıştır. Almanya genelinde aynı faaliyeti yürüten daha yüzlerce PKK yöneticisi vardır. Güvenlik birimleri tarafından takip edilmelerine rağmen neredeyse hiçbirisiyle ilgili herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Yargılanma çok nadir gerçekleşmektedir. Yargılanmanın olması durumundaysa işlenen suç karşısında verilen cezalar orantısız bir şekilde küçük ve çoğu olayda caydırıcılıktan uzaktır.

Ara sıra da olsa bazı PKK yetkililerinin yargılandığını ve cezalandırıldığını görüyoruz. Ancak kabul edilemez olan, nadiren de olsa PKK yetkilileri cezalandırıldığında karar gerekçesinde neredeyse özürlü kabul edilmeleridir. Bu davada da cezalandırmayla ilgili izahat dikkat çekicidir. Örneğin mahkeme, hükümlünün Kürt halkı için mücadele ettiğini varsaymaktadır. Bu durum Türkiye'deki Kürt halkının gerçek durumu hakkındaki cehaleti göstermektedir. Zira PKK teröründen en fazla zarar gören kesim onlardır. Çocuk ve gençlerin ailelerinden koparılarak dağa çıkartılması ve hatta intihar eylemcisi hâline getirilmesi, suçsuz sivillerin koruyucu kalkan olarak kullanılması ve örgüte zorunlu maddi yardımda bulunmayanların ölümle cezalandırılması gibi birçok eyleme maruz kalmaktadırlar."

(ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler