HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışma

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda genel görüşmelere geçilmeden önce usul tartışması yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ve HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, kanun teklifinin alt komisyonda görüşülmesi gerektiğini ifade ettiler. HDP'li Kaplan, Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi ve sendikalardan temsilci olup olmadığını sorarak, birçok kurumun kanun teklifinde yer aldığını belirtti. CHP İzmir Milletvekili Türeli de, kanun teklifinin alt komisyonda görüşülmesi gerektiğini ve daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelmesi gerektiğini vurguladı.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise, Bakanlar Kurulu'ndan görüş alınması gerektiğini savunarak, "Yeşilay Vakfı kurulmuş. Vakfın mütevelli heyeti olması lazım. Ayın 18'indeki resmi gazetede ilan var. Yönetim Kurulu'nun satırının karşısı boş" dedi.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, tekliflerdeki tarihlerin farklı olduğunu belirterek, "Ortada bir sahtekarlık var” dedi. Bunun üzerine milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler