HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Recep Tayyip Erdoğan İzmir başkan adayını açıklayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan en güvendiği isimlerden Binali Yıldırım’ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olarak açıklayacak.

Recep Tayyip Erdoğan İzmir başkan adayını açıklayacak

Yapılan anketlerde Yıldırım’a olan destek yüzde 96’ya ulaştı.

Milliyet'in haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde özellikle sahil kentlerindeki tabloyu değiştirmek için uzun süredir üzerinde çalıştığı seçim kampanyasına bugün İzmir’den başlayacak. Önceki seçim döneminde ortaya çıkan, “Ak Parti’nin sahillerde olmadığı” algısını yıkmak, bu kentlerdeki önyargıları silmek isteyen Erdoğan, büyük önem verdiği İzmir’de en güvendiği isimlerden birini, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı İzmirBüyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayacak. Yıldırım’la birlikte belirlediği ve adaylığatalip olan diğer bazı isimlerle ilgili defalarca kamuoyu araştırması yaptıran Erdoğan, anketlerde Yıldırım’a desteğin yüzde 90’ın altına düşmemesi ve son ankette yüzde 96’ya kadar yükselmesi üzerine, Ak Parti hükümetlerinde en uzun bakanlık yapan Yıldırım ismi üzerinde netleşti. Erdoğan, daha önce Fethiye’de verdiği mesajlar doğrultusunda, İzmir’e yönelik yatırımların sadece “seçim” amaçlı olmadığını göstermek için de yaşama geçirilmesi planlanan 35 projeden 17’sini başlattı.

Yerel seçimlerde özellikle sahillerdeki tabloyu değiştirmek ve bazı kentlerdeki algıyı yıkmak isteyen Erdoğan, “sahil hamlesini” bugün İzmir’de başlatacak. Bugün İzmir’de, Ege Bölgesi adaylarını açıklayacak olan Erdoğan hafta sonu iki gün Antalya ve ilçelerinde olacak.

Yüzde 96 “Yıldırım” dedi

Erdoğan, CHP’nin kalesi İzmir’le, son seçimde CHP’ye kaptırılan Antalya’yı almak için sıkça kamuoyu araştırmaları ve anketler yaptırdı. İzmir anketlerinde, Yıldırım’a yönelik Ak Parti tabanı ve seçmenlerden gelen destek yüzde 90’ın altına düşmezken, son ankette bu oran yüzde 96’ya kadar yükseldi. Bunun üzerine Erdoğan, Ak Parti hükümetinin hem en uzun bakanlık yapan hem de en başarılı isimleri arasında gördüğü Yıldırım’ı İzmir’e aday göstermeye karar verdi. Yıldırım’ın, anketlerde İzmir’i kazanma şansı en yüksek Ak Partili olarak çıktığı da öğrenildi.

Bakanlarla ve milletvekilleriyle bugün İzmir’e çıkartma yapacak olan Erdoğan özellikle İzmir’e yönelik yaptıkları hizmetleri ve yeni projeleri anlatacak. Şu ana kadar 17 büyük projeye başladıklarını aktaracak olan Erdoğan yeni projelerle birlikte 35 ayrı projeyi yaşama geçireceklerini anlatacak. Erdoğan böylece, “sizden oy almasak da hizmetlerimizi yapıyoruz, yapacağız. Biz hizmet için varız” mesajı vererek oy isteyecek. Erdoğan’ın İzmir’de ayrıca, “yaşam tarzlarınıza karışmayız” mesajı vermeyi amaçladığı belirtiliyor. Erdoğan, bugün ayrıcaManisa, Denizli, Uşak ve Aydın adaylarını da tanıtacak.

Erdoğan, cumartesi ve pazar günü de Antalya ve ilçelerinde olacak. Erdoğan, CHP’ye kaptırdığı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı tekrar almak için 4 ilçeye giderek oy isteyecek.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler