HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Recep Tayyip Erdoğan'dan silah açıklaması: Var ya da yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir gazete utanmadan diyor ki: İçinde silah olmadığını söyleyen Erdoğan diyor. Var veya yok koyalım bir kenara. Sen o kadar basın ahlakından uzaksın ki bu ülkede MİT'in yaptığı bir operasyona sen kalkıp paralelle iş tutarak dünyaya göstermenin gayretine giriyorsun. Bu casusluktur, ajanlıktır" dedi.

Erdoğan, bu milletin Sivas'tan dünyaya "Manda ve himaye kabul edilemez" diye haykırdığını belirterek, "Sivas Kongresi'nde başka devletlerin himayesini isteyenler de oldu. Bu teklifler tartışmaya bile değer görülmedi. Bu millet milli iradeye sahip çıkarak İstiklal Harbini kazandılar. Bugün de yeni Türkiye'nin inşası için yine milli iradeye müracaat ediyoruz. Manda heveslilerini, tek parti özlemi ile yanıp tutuşanları, milleti bölmenin, ülkeyi parçalamanın hesabını yapan üst aklı bir kez daha mağlup etmek için Pazar günü milletimizi sadığa davet ediyoruz" dedi.

"BUGÜN DE BİZANS'IN KALINTILARI VAR"-

İstanbul Fethi şenliklerine değinen Erdoğan, "İstanbul'un fetih şenliklerinin 562. Dönümüydü.Tabi 2 milyona yakın insan İstanbul Yenikapı'ya gelmişti. Bu coşkuyu birileri hazmedemedi. Bu hazmedemeyenler güya ulusalcı, milliyetçi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan bu şenlikleri hazmedemediler. İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu etkinliği hazmedemediler. Biz bu kutlamayı her yıl yapacağız. Çünkü İstanbul'un fethi sıradan fetih değil. Siz zannediyor musunuz Bizans dünde kaldı? Bugün de Bizans'ın kalıntıları var. Biz onlara rağmen yürüyoruz. Rahatsız oldular. 'Türk Yıldızlarının orada ne işi var' dediler. Türk yıldızları Cumhurbaşkanının daveti ile oraya geldiler. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Hava Kuvvetleri'ne teşekkür edeceklerine 'Nasıl olur da silahlı kuvvetleri oraya gelir böyle görüntü verir.' Sen daha cumhurbaşkanlığı makamını anlayamamışsın. Bu özel günlerde valiliklerin, belediyelerin bu özel günlerde neler yapabileceğini anlayamamışsın" diye konuştu.

"YAPILAN HER SEÇİM BİR BAKIMA YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI"-

Türkiye'de yapılan her seçimin bir bakıma yeni bir Kurtuluş Savaşı olduğunu dile getiren Erdoğan, "Çünkü bağımsızlık ve kalkınma mücadelesi kesintisiz bir süreçtir. Halk Demokrat Parti iktidara geldiği seçimleri kurtuluş günü olarak ilan etmiştir. O gün kadın, erkek demeden milletimiz adeta Kurtuluş Savaşı heyecanıyla sandığa gitmişti" dedi.

"BİZ ÖYLE KAFATASI MİLLİYETÇİSİ DEĞİLİZ"-

Koalisyon döneminin 2002 yılında kendileri ile son bulduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz hükümeti DSP, MHP, ANAP'tan almıştık. Yürütemediler, bunlar 25 bankayı batırdı, beş koyun ver kaybeder geli bunlar. Niye meydanlara çıkıp dolaşıyorlar ben anlamıyorum. 50 milyardolaryük bıraktınız. Bunları biz hallettik. IMF'ye bunlar borçlandı, biz ödedik. Merkez Bankası bizim bankamız değil miydi? Hani milliyetçiydiniz. Biz öyle kafatası milliyetçisi değiliz. Pazar günü bir seçim var. Yine bir Kurtuluş Savaşı'nın içindeyiz. Biz yeni Türkiye'nin yeni inşası için canla başla çalışırken karşımızda bir eski Türkiye koalisyonu var. Musluklardan kan akıtan parti ile milliyetçi olduğunu iddia eden parti kol kola girdi, yerini aldı" dedi.

"BUNAR MEŞHUR KOMÜNİST REJİMİN KALINTILARI"-

Diktatör eleştirilerine de değinen Erdoğan, "Tayyip Erdoğan diktatör diyorlar. 90 partinin olduğu ülkede Tayyip Erdoğan nası diktatör? Diktatörün olduğu ülkede böyle bir şey olabilir mi? Bunar meşhur komünist rejimin kalıntıları" diye konuştu.

"VAR YA DA YOK KOYALIM KENARA"-

Erdoğan, "Biz analar ağlamasın diye çözüm sürecini yürütürken bize demediklerini bırakmayanlar şimdi gidip anaları ağlatanlarla al takke ver külah birlikte yol yürüyorlar. Pensilvanya'daki ihanet şebekesiyle, Kandil'deki kan tüccarları yoldaş oldu, bu koalisyonda yerini aldı. Hayatta bir araya gelebilecekleri düşünülmeyenler şimdi bir araya geliyor. Paralel yapı denen ihanet şebekesi Suriye'deki Türkmenlere gönderdiğimiz yardım üzerinden bizi dünyaya şikayet ederken en büyük desteği bunlardan alıyor. Bir gazete utanmadan diyor ki: İçinde silah olmadığını söyleyen Erdoğan diyor. Var veya yok koyalım bir kenara. Sen o kadar basın ahlakından uzaksın ki bu ülkede MİT'in yaptığı bir operasyona sen kalkıp paralelle iş tutarak dünyaya göstermenin gayretine giriyorsun. Bu casusluktur, ajanlıktır. Bununla ilgilide Yargıya suç duyurusunda bulunduk, gereği yapılacaktır. Bunlar dünyadaki ağababalarına gidiyorlar. Nereye gidiyorsanız gidin. Bu milleti bölmek isteyenlerle de mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Biz manda kabul etmiyoruz. Açık söylüyorum bu mücadele bitmeyecek, sonuna kadar sürecek. Düne kadar Kürt kardeşlerime hakaret edenler Kandil'e gidip seçim mesajları alıyorlar" dedi.

"YATIYOR, KALKIYOR ALTIN KLOZET"-

Ana muhalefete klozet tartışması üzerinden yüklenen Erdoğan, "Kılıçdaroğlu yatıyor kalkıyor altın klozet altın klozet. Ne dedim gel, gez, bak bir tane altın klozet kapağı olan varsa ben cumhurbaşkanlığı makamı bırakacağım. Sen bunu ispat edemezsen CHP'nin başından ayrılmaya var mısınız? Gidemez. Çünkü akşam bir yalan sabah bir yalan" diye konuştu.

"SİYASET DÜRÜSTLÜKLE, İLKELERLE VE OMURGALI DURUŞLA OLUR"-

Siyasetin dürüstlükle, ilkelerle ve omurgalı duruşla olduğunu belirten Erdoğan, ''Bunların siyaseti düşmanlık. Hem de kendi milletine düşmanlık üzerine kurulu. Milletin aleyhine ne varsa onun yanında yer alıyorlar. Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi; düşman ülkeye girse ve dese ki, 'Ben, Tayyip Erdoğan'ı düşürmek için geldim.' İnanın bana onları ellerinde çiçeklerle karşılarlar. O derece muvazeneyi kaybetmiş durumdalar. Dikkat edin, millet ne istiyorsa onun karşısında yer alıyorlar'' şeklinde konuştu.

"HDP'NİN BAŞINDAKİ BİLE EZAN OKUNURKEN SUSTU"-

Ana muhalefet adayının ezandan rahatsız olduğunu, ezan okuyan hocaya hakaret ettiğini iddia eden Erdoğan, "HDP'nin başındaki bile ezan okunurken sustu be. Bunlar Gezi olaylarında duvarlara 'zulüm 1453'te başladı' yazıyorlardı. Bizans'ın kadınları Fatih'i surların önünde 'Başımızda Bizans külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi' arzu ederiz diye karşıladı. Biz Yeni Türkiye'yi inşa edelim derken bunlar bize Menderes'in Mursi'nin akıbetini hatırlatıyor. Dün manda ve himayeyi savunanlarla bugün o manşetlerden medet umanlar arasında bir fark var mı? Biz Türkiye'yi büyütmenin, güçlendirmenin cabası içerisindeyiz bunlar kriz çıksa da Türkiye batmasa havasında. Biz yeni anayasa diyoruz onlar darbe anayasasını savunuyor" dedi.

"BUNLAR TÜRKEŞ'E DE İHANET EDİYORLAR"-

MHP'lilere de seslen Erdoğan, "Ben buradan MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Bunlar Türkeş'e de ihanet ediyorlar. Türkeş başkanlık sistemini olmazsa olmaz bir şart olarak 9 Işık adlı eserinde yazıyor" diye konuştu.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler