HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

RTÜK'ten ilginç karar

RTÜK, CHP Parti Meclisi üyesi ve eski Bakan, Fikri Sağlar'ın Bugün Tv'de dile getirdiği, "Başbakan Erdoğan, Adolf Hitler olmaya doğru ilerliyor" cümlesini, ihlal saymadı.

RTÜK'ten ilginç karar

RTÜK'ün geçen hafta yaptığı toplantıda, sözkonusu cümle nedeniyle Bugün Tv'ye ceza verilip verilmemesi ele alındı. Görüşme sonunda yapılan oylamada, "oy çokluğu ile", ifadesinin ihlal olmadığına karar verildi.

RTÜK üyesi Süleyman Demirkan, kararın "siyasi eleştiri" çerçevesinde görüldüğünü, bu nedenle ihlal sayılmadığını söyledi. Demirkan, daha önce de siyasetçiler tarafından, rakip siyasetçiler için benzer benzetmeler yapıldığını, bunların ihlal sayılmadığını belirterek, "RTÜK olarak, siyasetçilerin birbirleri aleyhine yaptıkları suçlama ve nitelendirmeleri ihlal çerçevesinde görmüyoruz" diye konuştu.

Demirkan, Ak Parti kontenjanından RTÜK'e seçilen üyelerden bazılarının da Başbakan Erdoğan için kullanılan "Adolf Hitler olmaya doğru ilerliyor" cümlesinin ihlal olmadığı yolunda oy kullandıklarını da söyledi.
RTÜK, İzleme ve Değerlendirme Dairesi, üst kurula sunduğu raporunda, Sağlar’ın konuşmada Erdoğan’ı Adolf Hitler’e benzettiğini ifade ederek, yayıncı kuruluşun cezalandırılmasını istemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler