HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saadet Partisi'nden Başbakan Davutoğlu'na Paris yürüyüşü tepkisi

Sivas'ta Saadet Partisi üyeleri, Paris'te 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan dergi saldırısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Netenyahu ile aynı safta yürümesine tepki gösterdi.

Saadet Partisi'nden Başbakan Davutoğlu'na Paris yürüyüşü tepkisi

Cuma namazı sonrasında kent meydanında toplanan yaklaşık 80 kişilik grup, İsrail aleyhine sloganlar attı. SP Gençlik Kolları Başkanı Orhan Çıtır, geçen hafta Paris'te bir dergiye yapılan saldırıyı ve saldırıyı düzenlediği iddia edilen 2 kişinin öldürülmesini doğru bulmadıklarını belirterek, şüphelilerin adalet önüne çıkarılması ve olayın arkasındaki bulunanların tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Saldırıda 12 kişin öldürülmesi nedeniyle düzenlenen yürüyüşü de eleştiren Çıtır şöyle konuştu:

"Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insan öldürülüp ses çıkarılmazken, sadece 12 kişinin öldürülmesinden dolayı devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla bir yürüyüş düzenlendi. Türkiye'den de Başbakan Ahmet Davutoğlu bu yürüyüşe katıldı ve İsrail Başbakanı, çocuk katili Netenyahu ile aynı safta yürüdü. Keşke ülkemizde yaşanan terör saldırıları sonrasında şehit olan onlarca kardeşimiz içinde yürünebileseydi."

İSRAİL VE ÇİN BAYRAĞI YAKTILAR

Çocuk katillerini ve onlarla omuz omuza yürüyen devlet büyüklerini şiddetle kınadıklarını ifade eden Çıtır, şöyle devam etti:

"Çok iyi biliyoruz ki asıl terörist başbakanın omuzunu yasladığı İsrail'dir ve Doğu Türkistan'da sadece müslüman oldukları için acımasızca katledilen Çin Halk Cumhuriyeti'dir. Kardeşlik dini olan İslam'a terör diyen ve onlara destek veren devlet büyüklerimiz bilmelidir ki, bizler ne peygamber efendimiz ile dalga geçtiririz ne de Doğu Türkistan'da yapılan zulme sessiz kalırız."

Grup, açıklamanın ardından İsrail ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin bayraklarını yakarakdağıldı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler