HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sabahat Tuncel: Krizin temeli 1924'te atıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, yaşanan krizin temelinin 1924 yılında atıldığını söyledi.

Tuncel, parti teşkilatının açılışı için Kırşehir'e geldi. Tuncel, cenazelerin gelmemesinin Abdullah Öcalan ve Kürtler sayesinde olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, konuşmasında, "Ne konuşuluyor? Türkiye'deki siyasal kriz. Bu kriz şimdinin krizi mi? Bu krizin temelini 1924'te attılar. 'Tek dil, tek millet, tek düşünce' diyen Türkiye'nin çok kimlikli yapısını yok sayan ve Türkiye'yi tek tipleştiren anlayışın sonucudur. Bu anlayış nedeni ile yıllarca hukuksuzluklar işlendi, adaletsizlikler işlendi. Türkiye'yi birlikte bu hale getirdiler. Niçin bunlar yaşanıyor, niye kriz var, diye üzülmeyin. Biz bu konuda krizin her zaman kötü bir şey olmadığını düşünüyoruz. Kriz bazen iyidir. Emekçiler, kadınlar halklar lehine olanaklar kurar" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Kırşehir'de yaptığı mitingde çatışma olmamasını ve cenazelerin gelmemesini Abdullah Öcalan'a bağladı. Tuncel, "Abdullah Öcalan ve Kürtler sayesindedir cenazelerin gelmemesi. Biz barışın olmasından yanayız. Bu ülkede çatışma oluşturanlara inat barışın garantisiyiz” ifadelerini kullandı.

Tuncel, konuşmasının ardından Nevşehir'e hareket etti. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler