HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sakık: 11 Nisan yol kazası değil, planlı projeli operasyon

Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, Diyadin'in Yukarı Tütek Köyünde 11 nisan günü meydana gelen olayların bir yol kazası değil, planlı projeli bir operasyon olduğunu iddia etti.

AĞRI, (DHA)-Sakık, "Orada gerillanın olduğu bilindiği halde neden oraya gecenin geç saatlerinde operasyon ve sızmalar yapılıyor?" dedi.Belediye Başkanlığı makamında gazetecilere açıklamada bulunan Sırrı Sakık, Diyadin'de 11 Nisan günü meydana gelen olayların 'bir yol kazası' olmadığını, planlı projeli bir operasyon olduğunu ileri sürdü. Sırrı Sakık, "Evet, oralarda bir pusu atılmış, oralara gidip bir operasyon yapılmış. Bu topraklarda uzun süredir bir barış görüşmelerinin devam ettiğini, oralarda birkaç yıldır etkinliklerin yapıldığı, şenlikler yaptıklarını, şölenler düzenlediklerine hepimiz tanıklık ediyoruz. O bölgede de gerillanın olduğunu da devlet bizden daha çok iyi biliyor. Eğer siz bir barış görüşmelerini sürdürüyorsanız, eğer siz birileriyle barış sağlayacaksanız, bu pusu atarak, tuzak kurarak olmaz. Orada gerillanın olduğu bilindiği halde neden oraya gecenin geç saatlerinde operasyon ve sızmalar yapılıyor. Bu şunu gösteriyor, çok masumane bir şeyin olmadığını, planlı projeli bir operasyonun olduğunu, bunun kimseye bir yararının olmadığını ama uzun süredir Ağrı'yla ilgili ciddi kuşkularımız ve endişelerimiz var" diye konuştu.

OYUNLARA GELMEYECEĞİZ

Ağrı'nın Kürtler açısından önemli bir kent olduğuna işaret eden Sırrı Sakık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama ne hikmetse bu topraklarda 30 yıllık, 40 yıllık bir kavga var. Bir cehennem ateşinden cennete dönüş var. İşte bu barış umutları bizi umutlandırırken ne yazık ki bu ülkede hala zebaniler, bu topraklarda bu cehennemin bitmesini istemiyorlar, cennete yolculuğu istemiyorlar. Önümüzde yeniden bir seçim var. Bu seçimlerde seçimi gölgelemek adına. Çünkü biz 2014'de burada bir devrim yaptık. Bu devrimin devamı gelecek. 7 Haziran'da şimdiden onu gölgelemek adına diyorlar ki baskı uygulayarak, halkı tehdit ederek. Kamuoyuna çağrımdır. Kim ki bize baskı ve tehdit ile oy veriyorsa namerttir. Eğer biz de baskı ve tehditle oy talep ediyorsak, biz de namerdiz, Bizim 40 yıllık bir emeğimiz, 30 yıllık bir mücadelemiz var. Biz seçimlere mi hazırlanıyoruz yoksa savaşa mı hazırlanıyoruz. Biz demokratik bir seçim için buradayız. Ağrı ile ilgili kim nasıl bir hesap içerisindeyse vallahi bu hesapları ters teper. Bizi seçimlere kurban etmek istiyorsunuz. Biz vallahi bu oyunlara gelmeyeceğiz, bu topraklarda barışın hayat bulması için elimizden gelen bütün çabaları sarf edeceğiz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler