HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sarıgül, konuşmasında Baykal'a yüklendi

ANKARA (İHA) - Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı CHP'nin 13. Olağanüstü Kurultay'ı devam ediyor. Delegelerin verdiği 364 oyla genel başkanlığa aday gösterilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kurultayda bir konuşma yaptı.

Kurultaya ara verilmeden önce yaşanan gerginlikte Sarıgül'ün, adaylığı kesinleşmediği için kürsüde konuşmasına izin verilmemişti. Adaylığı açıklandıktan sonra kürsüye gelen Sarıgül, taraftarları tarafından alkışlanırken, Baykal taraftarları tarafından yuhlandı. Sarıgül, konuşmasına, kurultayda gergin anların yaşanmasına neden olan ve Baykal tarafından dile getirilen yolsuzluk iddialarına değindi. CHP kültüründe Genel Başkan'a laf etmenin olmadığını belirten Baykal, yaptığı açıklamalarla Baykal'a göndermelerde bulundu. Sarıgül, "Genel Başkan 4.5 saat burada güzel konuşmalar yaptı ama bu konuşmaları yaparken benim iki tane evladım olduğunu, onların okula gittiğini düşünmedi. Hakkımda tek bir yargı kararı yokken sayın Genel Başkanımız, benimle ilgili çok şeyler söyledi. Sayın Genel Başkanım'ın torunları var. Onun torunları benim ömür boyu yeğenlerim. Onlar her zaman başımın tacıdır" diye konuştu.

Kendisine seslenen delegelere çağrıda bulunan Sarıgül, kurultayda herhangi bir gerginliğin yaşanmamasını istedi. "Bu Kurultay hepimizin kurultayı" diyen Sarıgül, bu kurultayda tek kazananın CHP olacağını vurguladı. Geçmiş yıllarda yaptığı çalışmalardan dolayı Baykal'dan takdir aldığını belirten Sarıgül, "O günlerde Deniz Baykal'ın değirmenine su taşırken Mustafa Sarıgül bir numaraydı" dedi. CHP Genel Merkezi'nin son 2 yıldır hiçbir proje üretmediğini öne süren Sarıgül, "Güneydoğu'ya gitmiyoruz, miting yapmıyoruz. Sadece ve sadece seçimden seçime kendisini ve arkadaşlarını kurtarmak için delegelere gidiyor" dedi.

Sarıgül, CHP kongrelerinin halka açıldığını, ancak CHP pencerelerinin halka kapandığını ileri sürdü. Baykal'a Genel Başkan seçimini yarına bırakmayı teklif eden Sarıgül, "Gelin Sayın Genel Başkanım, önce Parti Meclisi seçimlerini çarşaf listeyle yapalım" dedi.

Baykal'ı defalarca açık oturuma davet ettiğini belirten Sarıgül, "Sayın Genel Başkanım ben sizi Türkiye'nin ekonomisini ve siyasetini konuşmak için defalarca davet ettim ama bir türlü gelmediniz" diye konuştu. Bu akşamdan itibaren iktidara hazırlık kurultayını başlatacaklarını söyleyen Sarıgül, kasabalardan, köylerden ve kentlerden gelen delegelerin halkın tercihi yönünde oy kullanacağına inandığını ifade etti. Sarıgül, bu kurultayın 'Sarıgül kurultayı' olmadığını belirterek, "Bu kurultay, başarısız olan, barajın altında kalan Baykal ve arkadaşlarından kurtulma kurultayıdır" şeklinde konuştu.

Seçimi kazanması durumunda, Pazartesi sabahından itibaren gölge kabine kuracağını söyleyen Sarıgül, gölge bakanlarla birlikte Türkiye'nin dört bir yanını karış karış dolaşacağını söyledi. Sarıgül, toplumsal sorunların Baykal ve ekibi ile çözülemeyeceğini savundu. CHP'nin tabanını giderek kaybettiğini kaydeden Sarıgül, "Aradan 10-15 yıl geçti. Genel Başkanımız partimizi iktidara taşıyamadı. Bunun nedeni Genel Başkanımız'ın parti içi muhalefetidir" dedi. Seçilmesi durumunda CHP ile parti arasındaki yapay duvarları kaldıracağını vurgulayan Sarıgül, "Gücümüzü ve yeterliliğimizi halkımızdan, besin kaynağımızı ulu önder Atatürk ve arkadaşlarından alıyoruz. CHP sürekli kan kaybediyor. Atatürk'ün kurduğu CHP Deniz Baykal ve ekibi tarafından göz göre göre yok edilmektedir" dedi.

Öte yandan, Sarıgül'ün sözleri, Baykal taraftarları tarafından, "AKP seninle gurur duyuyor" sloganları ile kesildi. Bunun üzerine Sarıgül, Baykal taraftarlarına dönerek, "AKP, CHP'yi iktidara taşımayanlarla gurur duyuyor" karşılığını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler