HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sebahat Tuncel: 'Biz Bursa'nın meselelerini çözeceğiz'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Türkiye'yi bir karanlığa, çatışmaya sürüklemeye asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde kapalı pazar yerinde vatandaşlara seslenen Tuncel, yaptığı konuşmada, "Biz Bursa'nın meselelerini çözeceğiz. Biz biliyoruz ki işçiler, emekçiler emeğinin karşılığını alamıyor. Ülkeyi ne hale getirdiler, biliyorsunuz. Bütün bunlar için de merkezde oturarak politika geliştiriyorlar. Biz diyoruz ki, artık böyle olmayacak. Merkezde oturup Bursa'yı yönetemeyeceksiniz. Bursa kendi kendini yönetecek. Yeni bir geleceği, yeni bir yarını nasıl kuracağımızı başarmak için bu önemli. Eğer bugün AK Parti tek başına iktidarsa, bu CHP ve MHP'nin kötü muhalefet sayesindedir. 'Daha benim hakkımda kasetler çıkacakmış' diyor. Derdi aklanmak değil, paralel devlet varmış. Pensilvanya ile şimdiye kadar dost değil miydin? Hesap sormak için geliyoruz. Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam" dedi.

Sistemin partilerinin ülkeyi bu hale getirdiğini ileri süren Tuncel, "Onlar yolun sonundalar. Onlar bu ülkeyi bu hale getiren sistemin, zihniyetin ürünü olan partiler. 30 Mart'ta Türkiye halklarıyla yeni bir sözleşme yapacağız. Bu ülkeyi bu hale getiren bütün partiler hesap verecek. Parti binalarımızı yakmak isteyenlere sesleniyoruz: Türkiye halklarını bir karanlığa, bir çatışmaya sürüklemeye asla izin vermeyeceğiz. Hiçbir engel bizi durduramayacak. Bize oy verin. AKP de, MHP de, CHP de hepsi sandıktan korkuyor. 30 Mart'a kadar durmak yok. Bu ülkede adaletin, barışın, çözümün teminatı biziz" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler