HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seferi Yılmaz Şemdinli belediye başkanı seçildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2005 yılında bomba atılan Umut Kitabevi'nin sahibi Seferi Yılmaz, Barış ve Demokrasi Partisi'nden belediye başkanı seçildi.

Seferi Yılmaz, 30 Mart seçimlerinin Şemdinli'de zorlu bir sürece sahne olduğunu söyledi. Sahibi olduğu Umut Kitabevi'nin geçmişte bombalanması olayının zanlılarının suçüstü yakalandığını ifade eden Yılmaz, "Herkesin demokratik hakkı vardır, ben de bu hakkımı kullandım. Halkımız da bu görevi bana layık gördü. Her şeyin başında demokratik bir çözüm süreci var. Devlet yetkililerinin bir ayağı İmralı'da, bir ayağı Kandil'dedir. Umarım bu seçim sürecinden sonra demokratik çözüm süreci daha çok hızlanır. Bize de ne düşerse bu sürece katkı vermeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin bir kaygısı olmasın” dedi.

"UMUT KİTABEVİ ŞEMDİNLİ'NİN SEMBOLÜDÜR”

Halen Umut Kitapevi'nin halka hizmet verdiğini ifade eden Seferi Yılmaz, "Öğrenciler, gençlik bundan faydalanıyor. Orada okuma masaları var. İsteyen araştırma ve incelemesini burada yapabiliyor. Herhangi bir ücret de talep ettiğimiz yok. Geçmişte buranın bombalanmasının bir sebebi de budur. Gençlerin ilgisi haline gelmişti. Orada okumaya çalışan insanlar vardı. Umarım bundan sonra böyle bir durumla karşılaşmayız. İlerideki aşamalarda bu halka daha nasıl iyi hizmet verilebilir, bunu da değerlendireceğiz” dedi.

Umut Kitabevi'nin bir müze durumunda olduğunu da ifade eden Yılmaz, "Umut Kitabevi Şemdinli için bir sembol durumundadır. Biz kapatmak istesek de halk buna izin vermiyor. Halkın isteklerine göre yeniden düzenlenecektir. Yeni kaynaklarla halka hizmet vermeye devam edecektir. Umut Kitabevi halkın malıdır. Halk nasıl isterse o şekilde değerlendireceğiz” diye konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler