HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş açlık grevine başlıyor

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, yarın açlık grevine başlıyor. Daha önce cezaevindeki bazı PKK’lı hükümlüler, OHAL nedeniyle getirilen kısıtlamaları ve ceza infaz kurumunun uygulamalarını öne sürüp, protesto için açlık grevi yapmıştı.

HDP Genel Merkezi, Demirtaş ile Zeydan’ın yarından itibaren açlık grevini başlayacağını açıkladı.

Açıklamada, cezaevine koşullarına tepki gösterildi, devam eden açlık grevlerinin bitirilmesi konusunda adım atılmadığı belirtildi.

Haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında 4 Kasım 2016 günü tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Edirne F Tipi Cezaevi’ne konulmuştu.

Daha önce cezaevindeki bazı PKK’lı hükümlüler, OHAL nedeniyle getirilen kısıtlamaları ve ceza infaz kurumunun uygulamalarını öne sürüp, protesto için açlık grevi başlatmıştı. (DHA)

AİHM'E BAŞVURMUŞTU

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş devam eden tutukluluk durumu için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuru yapmıştı.

Başvuruda, ülkenin en çok oy alan üçüncü partisi olan HDP'nin Eş Genel Başkanlarının seçmenlerini ve partiyi temsilen katıldıkları eylemler ve düzenledikleri basın açıklamaları nedeniyle özellikle referandum sürecinde, tutuklu yargılanıyor olmalarının Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan özgürlük ve güvenlik hakkını, ifade özgürlüğünü ve serbest seçim hakkını ihlal ettiği ifade edilmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler