HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş: Arkadaşlarımız göreve başlayacak

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Davutoğlu'nun bakanlık tekliflerini değerlendirdi.

Seçim hükümetinde yer alacaklarını daha önceden açıkladıklarını hatırlatan Demirtaş, "3 arkadaşımız yakında göreve başlayacak" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da temaslarını sürdürüyor.

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile Hofburg sarayında basına kapalı bir görüşme yapan Demirtaş bugün de basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Seçim startını Viyana'dan vereceklerini açıklayan Demirtaş seçim hükümetinde Başbakan Davutoğlu tarafından bakanlık teklifi getirilen HDP'li 3 milletvekilinin bu görevi kabul edeceklerini söyledi. Demirtaş Viyana'da şunları kaydetti:

"Biz bu konuda kararımızı daha öncede açıklamıştık. Partimizin Merkez Yönetim Kurulu'nu toplamış ve politikamızı netleştirmiştik. Biz geçici seçim hükümetinde görev alacağız. Hangi arkadaşımız görev alırsa bizim açımızdan fark etmez. Bütün milletvekillerimiz o görevi layıkıyla yürütebilecek düzeye, potansiyele sahiptir. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda görevlerine başlayacaklar."

Bugün saat 18.00 de Viyana'nın Museumquartier meydanında HDP'lilerle açık hava buluşması yapması planlanan Demirtaş halka seslenecek ve seçim startını buradan verecek.

Emek Partisi: Tüzel girmeyecek

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in kurucu genel başkanı olduğu ve 7 Haziran seçimlerine HDP ile ittifak yaparak bu partinin listelerinden gösterdiği adaylarla katılan Emek Partisi'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Açıklama şöyle:

"Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve onun yönettiği AKP’nin yukarıdan yaptığı dayatmalarla 1 Kasım’da yeniden seçime gidiyor.

Yeterli süre olduğu halde, hükûmeti kurmak için ikinci bir isme görüşmeler yapma hakkı tanımayan Erdoğan’ın, Türkiye’yi seçime götürecek hükûmeti oluşturma görevini yeniden Ahmet Davutoğlu’ya vermesi, bu siyasi dayatmalar zincirinin bir devamıdır.

Davutoğlu bu kapsamda, HDP listesinden seçime giren ve İstanbul milletvekili seçilen partimizin önceki Genel Başkanı Levent Tüzel’e, kabinede yer almayı teklif etmiştir.

Öncelikle; bu seçim hükûmetinin oluşturulma süreci, AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 yıllık siyaset geleneğine uygun olarak, tamamen anti-demokratik biçimde gelişmiştir. Bakan olarak önerilecek isimlerin, partileri aracılığıyla belirlenmesi yoluna bile gidilmemiştir.

İkinci olarak; içeride ve dışarıda bir savaş hükûmeti olarak davranan ve emekçi düşmanı politikalara imza atan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin kuracağı bir hükûmetin, Türkiye halklarına vereceği hiçbir şey yoktur. Bu hükûmet de önceki hükûmetler gibi özgürlüklere ve halka karşı bir saldırı hükûmeti olacaktır.
Partimiz böyle bir seçim hükûmetinde yer almayı yukarıda özet olarak sıraladığımız nedenlerle uygun görmemektedir."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler