HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş ifadeye çağrıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.

Selahattin Demirtaş ifadeye çağrıldı

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra hakkında Mersin Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma açılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, talimat ile ifadesi alınması için Ankara Cumhuriyet savcılığınca ifadeye çağrıldı.

İfadeye çağrıldığını doğrulayan HDP Eş Başkanı Demirtaş, ifadeye vermeye gitmeyeceğini söyledi. Daha önce de HDP'nin Muş milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan ifadeye çağrılmıştı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair Anayasa değişikliği sonrası fezleke dosyalarının savcılıklara ulaşmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı SelahattinDemirtaş’a, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında talimatla ifade vermesi tebliğ edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,bugün Demirtaş’a soruşturma kapsamında talimatla ifade vermesi için bildirimde bulundu.

İfadeye çağrıldığını doğrulayan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, daha öncede aldıkları karar gereğince ifade vermeye gitmeyeceklerini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın yanı sıra Ağrı’da haklarında soruşturma dosyası bulunan HDP Milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Bedran Öztürk’ün de yine talimat ile ifade vermeleri için Ankara savcılığınca çağrıldıkları belirtildi.

DHA

En Çok Aranan Haberler