HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş'tan Doğu Perinçek'e: Siz kazanırsanız HDP'yi kapatırız

HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde HDP'yi kapatacağını söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e yanıt verdi: "Ben seçilirsem Vatan Partisi'ni kapattırmayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP'yi biz kendimiz kapatacağız."

Selahattin Demirtaş'tan Doğu Perinçek'e: Siz kazanırsanız HDP'yi kapatırız

Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin serbest bırakılmasına yönelik çağrıda bulunan rakiplerinin açıklamalarını anlamlı bulduğunu ifade etti.

Demirtaş, "Hakkımdaki çağrılarınızı önemli ve değerli buluyorum. Seçim çalışması adil ve eşit olmazsa sonuçların meşruiyeti de tartışmalı olur. Sizler de adil bir ortamda çalışamıyorsunuz. Ülkemizin adalet ihtiyacı en çok da bu şekilde anlaşılıyor" dedi.

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan adaletle ilgili vaatleri hatırlatan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı olarak, 16 yıllık yönetimden sonra adalet vaat ediyorsunuz. En sevdiğiniz rakibinizin cezevinden seçim çalışması yürütmek zorunda kalmasına dair görüşlerinizi de duymak isterdim. Anayasa'daki masumiyet karinesini unutmadan yorum yaparsanız sevinirim."

2

Demirtaş, seçim kampanyasında 'HDP'nin kapatılmasını' öne çıkaran Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'e ise, "Ben seçilirsem Vatan Partisi'ni kapattırmayacağım. Partiniz dahil, bütün partilerin hazineden adil bir yardım almasını sağlayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP'yi biz kendimiz kapatacağız" ifadeleriyle seslendi.

PERİNÇEK'TEN JET CEVAP!

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Selahattin Demirtaş'ın " "Ben seçilirsem Vatan Partisi’ni kapattırmayacağım" mesajına cevap verdi. Perinçek, "HDP'yi siz kurmadınız ki siz kapatasınız. HDP'yi ABD, İsrail ve PKK kurdu. Onlara güvenmekten vazgeçin sizi kurtaramazlar. Kandil'e beyaz bayrak çektireceğiz" dedi.

Perinçek Twitter'dan paylaştığı mesajlarında, "Mehmetçiğe kurşun sıkma, Aybüke öğretmenleri katletme, toprağımıza mayın döşeme özgürlüğü yok. Her durumda Türkiye'nin geleceğinde HDP yok. HDP'yi siz kurmadınız ki siz kapatasınız. HDP'yi ABD, İsrail ve PKK kurdu. Onlara güvenmekten vazgeçin sizi kurtaramazlar. Kandil'e beyaz bayrak çektireceğiz. HDP için tek çıkış yolu kendisini dağıtması, HDP'ye üye olan bütün vatandaşlarımızın Vatan Partisi'ne katılmasıdır. Türk de biziz Kürt de biziz. Hepimiz Türk Milletiyiz!" dedi. ****

En Çok Aranan Haberler