HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş Van’da

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye'de yaşanılanlar önüne geçilemezse bütün bölgede ciddi gerilime, çatışmaların çıkmasına vesile olacaktır” dedi.

Partisinin yarınki mitingi için Van'a gelen Selahattin Demirtaş, Van Ferit Melen Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Brüksel ziyaretinin olumlu geçtiğini dile getiren Demirtaş, "Yarın Van'daki toplantılarda hem de miting vesilesiyle çözüme dair, barışa dair mesajlarımızı paylaşacağız” dedi.

BM ve NATO'ya yaptığı çağrının hatırlatılması üzerine ise Demirtaş, "Sadece onlara değil, bütün uluslar arası kamuoyunun Türkiye'de yaşanan bu çatışmalara sessiz kalmaması lazım. Bir an önce müzakerelere dönülmesi, ateşkesin sağlanması, ölümlerin durdurulması için herkesin destek sunması lazım, çağrımız bu yönlüydü. Çünkü Türkiye'de yanan ateş bütün bölgenin tansiyonunun yükselmesine neden olur. Sadece Türkiye ile ilgili bir mevzuda değil, yanı başımızda Suriye'de neredeyse 4 yıldır devam eden büyük bir iç savaş var. Irak'ta yaşananları görüyoruz. Türkiye'de yaşanılanlarda önüne geçilemezse bütün bölgede ciddi gerilime, çatışmaların çıkmasına vesile olacaktır. O nedenle Türkiye'de yaşananlar sadece bizi ilgilendirmiyor, bütün dünyayı ilgilendiriyor. O halde istikrar isteyen, gerçekten bölgede güven isteyen, barış isteyen herkesin de Türkiye'nin barışına katkı sunması lazım” diye konuştu.

Demirtaş, kentte yayın yapan bir televizyon kanalının canlı yayınına katılmak üzere havaalanından ayrıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler