HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş'tan 'Çınar saldırısı' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'Çınar saldırısı' hakkında açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çınar saldırısını yapanlar; kadınlar, bebekler ve siviller için çıkıp bu halktan özür dilemelidirler" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çınar saldırısını yapanlar; kadınlar, bebekler ve siviller için çıkıp bu halktan özür dilemelidirler" dedi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti.

Şiddetli patlamada emniyet binası, lojmanlar ve çevredeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, 6 kişi hayatını kaybetmiş, 40'tan fazla kişinin de yaralandığı belirtilmişti. Saldırıyı resmi olarak üstlenen olmazken, güvenlik kaynakları saldırının PKK tarafından düzenlendiğini aktardı.

DHA'nın haberine göre 6 kişinin hayatını kaybettiği ve PKK'nın düzenlediği iddia edilen saldırıyla ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş; "Çınar saldırısını yapanlar; kadınlar, bebekler ve siviller için çıkıp bu halktan özür dilemelidirler" dedi.

Çınar saldırısında 1 şehit, 3'ü bebek toplam 5 ölü

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde teröristler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve polis lojmanlarına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 5 kişi de öldü.

POLİS MEMURU İLE KIZI ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 4 yaşındaki kızı ile birlikte şehit olan polisin baba ocağına ateş düştü. Hain saldırının kamyonete yüklenen 1 ton bomba ile gerçekleştirildiği öğrenildi

BALKONUNDA DAVUTOĞLU'NUN POSTERİ ASILI

Türk bayrakları asılan, balkonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterinin de bulunduğu Çiftiç ailesinin evinden feryatlar yükselirken, şehidin 6 yıllık polis olduğu ve 5 yıl önce evlendiği belirtildi.

ŞEHİT BABA VE KIZI YANYANA

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ile 4 yaşındaki kızı Mevlide İrem Çiftçi için tören düzenlendi. Törende baba kızın yan yana duran tabutları yürek dağladı.

Babasıyla birlikte şehit olan küçük İrem'in Türk Bayrağı'na sarılı küçük tabutu, babasının arkasında, babasının meslektaşlarının omuzunda son yolculuğuna uğurlandı.

BAKANLAR TÖRENE KATILDI

Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene Gümrük Bakanı Bülent Tüfekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Enserioğlu ile yakınları katıldı.

DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRI VE PATLAMA ANI

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Diyarbakır Valiliği, Çınar İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlediği saldırıda lojmanda kalan 2 polis yakını ile lojmanın yakınındaki binada meydana gelen göçükte enkaz altında kalan 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 6’sı polis, 8’i de polis yakını olmak üzere toplam 39 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"13.01.2016 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca ilimiz Çınar İlçesi’nde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği’ne uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur.

Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir. Olayın gerçekleşmesinin hemen akabinde valilik bünyesinde İl Kriz Merkezi oluşturulmuş, Çınar İlçesi’ne yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirilmiş, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirilmiştir.

HÜKÜMET'TEN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Diyarbakır'da gece yarısı meydana gelen hain saldırıyı lanetliyorum. Emniyet Amirliği ve emniyet mensuplarının ailelerinin bulunduğu lojmanlara düzenlenen bu terör saldırısı kalleşçedir" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Diyarbakır'da gece yarısı meydana gelen hain saldırıyı lanetlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Emniyet Amirliği ve Emniyet mensuplarının ailelerinin bulunduğu lojmanlara düzenlenen bu terör saldırısı kalleşçedir. Bu hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hain saldırıda yaralanan ve tedavileri süren yaralı emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler