HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş'tan Dağlıca açıklaması

Yurt dışı programını yarıda keserek Türkiye'ye dönen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Selahattin Demirtaş'tan Dağlıca açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda 16 askerin şehit olması nedeniyle yurt dışı programını keserek dün Türkiye'ye döndü.

https://twitter.com/MBekaroglu/status/641326589045788672 Berlin'den İstanbul'a gelen ve oradan da gece geç saatlerde Diyarbakır'a geçen Demirtaş, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dağlıca’da yaşanan olayın insan olan herkesin vicdanını sızlattığını ve bütün ölümlerin herkesin ortak acısı olduğunu belirten Demirtaş, parti olarak ölümler arasına ayrım koymadıklarını vurguladı.

"KARDEŞLİĞİNİZİ BOZMAYIN"

Her şeye rağmen vatandaşlardan bütün çirkinlikleri sineye çekmelerini istediğini kaydeden Demirtaş, "Kardeşliğinizi bozmayın, Türk-Kürt birbirinize sarılın. En faydalı ilaç barış söylemidir. Elbette ki barış kazanacak" dedi.

"GENÇLERİN CANINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bir gazetecinin, geçtiğimiz günlerde, "Bu ortamda seçim yapılmaz" sözlerini hatırlattığı Demirtaş, şunları kaydetti:

"4 gündür milletvekilleri Cizre’ye gidemiyor. Milletvekillerini ateş açılıyor. Bugün üç küçük çocuk açılan ateşle yaralandı. Çocuklar, askerler, polisler, gençler ve bebekler ölüyor. Biz seçimden korkmuyoruz, seçim yapılmasını istiyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Kendimize güveniyoruz ve seçimden kaçmıyoruz. Ama ortam süt limanmış, herkes heyecanla seçimi bekliyormuş gibi bir yanılsama yaratmanın bir anlamı yok. AKP tam da bu ortamda seçime gitmek istiyor.

Sadece seçim için değil, seçimden daha kıymetli bir şeyi kurtarmaya çalışıyoruz. Gençlerin, evlatların canını kurtarmaya çalışıyoruz. Biz sadece ölümler dursun istiyoruz, sonrasına halk kendisi karar verir. Madem sandıkta hesaplaşalım diyorsunuz. 7 Haziran’da ders almadıysanız 1 Kasım iki ay sonra geliyor. Orada bir kez daha hesaplaşalım. Ama bir kez daha mızıkçılık yapmak yok. Bir kez daha sandığa gömüldüğünüz zaman çıkıp sandık sonuçlarını tanımıyorum demek yok. Halkın idaresine saygı duyacaksınız." (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler