HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş'tan önemli açıklamalar

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HABERTÜRK TV'de yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

Selahattin Demirtaş'tan önemli açıklamalar

Demirtaş, BDPden istifa edeceği söylentilerini yalanlarken, BDP'nin CHP ile ittifak yapacağı iddialarına da yanıt verdi.

PARTİDEN İSTİFA EDECEK Mİ?

BDP'li Demirtaş, istifa iddialarına yönelik olarak "Partimize ve halkımıza karşı bir istifa dayatması veya yönetimimizde bir istifa tartışması asla yaşanmadı. Şahsım açısından da hiçbir zaman o noktaya gelmedi." şeklinde konuştu.

CHP İLE İTTİFAK İDDİALARI DOĞRU MU?
CHP'nin oylarının artması için HDP'nin seçimlere girmemesinin ilkesizlik olacağını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar biz herhangi bir partiyle ittifak konusunu resmi olarak hiç tartışmadık. bizim dışımızda kamuoyu tartışıyor. CHP'nin oyları artsın diye HDP'nin ve ya Sırrı Bey'in seçime girmemesi ilkesizlik olur bizim açımızdan."

HDP'NİN İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?

Sırrı Süreyya Önder'in adaylığı konusunda oluşan beklentilere açıklık getiren Demirtaş, "Tabiki Sırrı Süreyya Önder arkadaşımız çok seviliyor. Adaylığı çok tartışıldı. Bunun kararını ne tek başına biz, ne de Sırrı Bey verebilir. Bu konuyu parti organları tartışacak." dedi.

"HİÇ KİMSE SİLAHLARIN KONUŞMASINI İSTEMİYOR"

Çözüm sürecince gelinen son noktayı değerlendiren Demirtaş, "Taraflar o masada kaldığı müddetçe süreç bir şekilde ilerleyecektir. Hükümetin yapması gereken şey; lütfen müzakereye başla. Hiç kimse bu barış arayışlarının bitmesini istemiyor silahların konuşmasını istemiyor. KCK da Öcalan da buna taraf değil. Toplum zaten buna hazır." dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler