HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selma Irmak: Adresimiz Kürdistan, yıldızımız Öcalan

Selma Irmak, "Bizim bir ailemiz, aşiretimiz ve bir adresimiz vardır o da Kürdistan’dır. Yüzümüzün dönük olduğu bir yıldız var, Öcalan'dır" dedi.

Selma Irmak: Adresimiz Kürdistan, yıldızımız Öcalan

Şırnak 'ın Silopi ilçe belediye başkan adayı tanıtım törenine katılan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, "Bizim bir ailemiz, aşiretimiz ve bir adresimiz vardır o da Kürdistan’dır. Yüzümüzün dönük olduğu bir yıldız var, Öcalan'dır" dedi.

Silopi'de dün gerçekleşen, belediye başkan adayı tanıtım törenine katılan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, ilçeye 10 kilometre mesafedeki Nerduş mevkiinde partililerin oluşturduğu araç konvoyu ile karşılandı. Irmak ve peraberindeki partililer, tanıtım töreninin yapıldığı BDP ilçe binası önünde, zılgıt ve alkışlar ile Abdullah Öcalan lehinde atılan sloganlarla karşılandı.

"ADRESİMİZ KÜRDİSTAN'DIR"

Burada konuşan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, parti binası önünde toplanan binlerce kişiyi selamlayarak Kürt halkının tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi. Kürtçe yaptığı konuşmada BDP'li Irmak, "30 Mart akşamı coşkulu bir şekilde bu alanlardan sayın Abdullah Öcalan'ın özgürleşmesi için İmralı’ya selamlarımızı göndereceğiz. Botan halkı, bütün baskı ve zulümlere karşı her zaman direnmiş ve direnmeye devam edecektir. Özgürlüğe olan inancınız, her zaman diri kalmıştır. Sizin bu direnişiniz karşısında hiçbir güç duramayacaktır. Bizim bir ailemiz, aşiretimiz ve bir adresimiz vardır, o da Kürdistan’dır. Yüzümüzün dönük olduğu bir yıldız var, o da sayın Öcalan’dır. Bu seçimlerde hiçbir kaygıya ve endişeye kapılmadan, bütün gücümüzle mücadele ederek, seferberlik ruhuyla, gece-gündüz demeden çalışmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık, BDP'li Irmak ve beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte Nuh Mahallesi'ndeki seçim bürosuna kadar yürüdü. Havai fişekli, sazlı ve sözlü gerçekleşen açılışta BDP'li Irmak, partililerle birlikte halay çekti. Seçim bürosu önünde düzenlenen etkinlik gece geç saatlere kadar sürdü. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler