HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selvi: Erdoğan, Abdullah Gül'e meydan okudu

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti Genel Merkezi'ndeki törende söylediği “Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim” ifadelerini köşesine taşıdı. Selvi, Erdoğan'ın bu sözleri için, "Şimdiye kadar, Abdullah Gül konusunda en ufak bir imada dahi bulunmayan Erdoğan, ilk kez böyle bir konuşma yaptı. Bir anlamda meydan okudu" değerlendirmesi yaptı.

Selvi: Erdoğan, Abdullah Gül'e meydan okudu

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin "İlk kez Abdullah Gül mesajı" başlıklı yazısı şöyle:

"O FOTOĞRAF KARESİNDE 11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL YOKTU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Temmuz 2001 tarihinde AK Parti’yi kurarak yola çıkarken yanında olan isimlerden bazıları o salonda yoktu. Bülent Arınç ve Abdullah Gül gibi. Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu salondaydı. Cumhurbaşkanı salona girince Davutoğlu ile tokalaştı. Ama o fotoğraf karesinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yoktu. Erdoğan, 16 Nisan sonrasında hayır cephesinin cumhurbaşkanı adayı ve yeni parti kurma çalışmaları yapıyor gibi spekülasyonlara konu olan Abdullah Gül’e ilk kez mesaj gönderdi. “Bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz” dedi. Sözlerinin devamı mıh gibiydi. “Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim.”

"BİR ANLAMDA MEYDAN OKUDU"

Şimdiye kadar, Abdullah Gül konusunda en ufak bir imada dahi bulunmayan Erdoğan, ilk kez böyle bir konuşma yaptı. Bir anlamda meydan okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli bir uyarısı da Avrupa Birliği’ne yönelikti. Erdoğan önce, “Fasılları açın” diye seslendi. Ardından, “Aksi takdirde sizinle görüşecek bir şeyimiz kalmadı” diyerek kapıyı gösterdi.


En Çok Aranan Haberler