HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şener'den oy pusulası tepkisi

Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener, oy pusulasında adı küçük yazıldığı için tepki gösterdi.

Şener'den oy pusulası tepkisi

Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener, oy pusulasında adının küçük yazıldığını ve diğerlerinden farklı düzenlendiğini belirterek, "Bu bana oy verecek seçmeni yanıltacak bir durumdur. İtiraz konusunda seçim sonucuna göre bir değerlendirme yapacağız" dedi. Sivas’ta sabah saatlerinden itibaren halkın oy kullanmaya yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Sivas’ta milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi saat 07.00’de başladı. Sivas’ta yaşayan seçmenler sabah erken saatlerden itibaren kayıtlı oldukları seçim sandıklarının bulunduğu okullara giderek oy verme işlemini gerçekleştirdi. Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanlığı’ndan istifa ederek Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener oyunu Yenişehir Lisesi’nde 1370 numaralı sandıkta kullandı. Milletvekili adayı olduğu için Seçim Kurulu’ndan aldığı yazı ile sandığa giden Şener, burada kayıt işlemini yaptırdıktan sonra oy verdi. Seçimlerin ülke için hayırlı olmasını temenni ettiğini söyleyen Şener 16 Nisan’dan itibaren yoğun bir seçim çalışması yürüttüklerini belirterek, "Ortaya hangi irade çıkarsa çıksın bunun doğru bir karar olduğuna inanırım. Seçimler halkın kendi hakkında verdiği kararı ifade eder. Bu kararı doğru yanlış diye tartışmak doğru değildir. Demokrat olmanın temeli budur" dedi.

OY PUSULASI ELEŞTİRİSİ

Oy pusulasında kendisinin bulunduğu bölümle ilgili eleştiride bulunan Şener, "Oy pusulası ile ilgili büyük bir sorun var. Bağımsız aday olarak benim ismim çok küçük yazılmış. Partilerin ismi hangi puntoda yazılıyorsa benim adımın da aynı oranda yazılması gerekiyordu. O kadar küçük yazılmış ki 45 yaşını aşan insanlarda biyolojik olarak yakını görme sorunu olur. Bu insanların gözlük takmadan göreceği kadar küçük yazılmıştır. Halkımızda bu yaşlarda gözlük kullanma alışkanlığı pek yok. Ayrıca bağımsız aday bölümü diğerlerinden farklı yazılmıştır. Bu da seçmeni yanıltır. Hem küçük, hem de farklı yapılması nedeniyle bana oy verecek seçmeni yanıltacak bir oy pusulasıdır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Ama halkımızın tercihlerini doğru yapacaklarını umuyorum."
Şener, oy pusulasına itiraz edip etmeyeceklerine ilişkin bir soru üzerine. "Seçim sonrasında duruma göre arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapacağız" diye konuştu. Türkiye geneli ile ilgili ise bir değerlendirme yapmak istemediğini söyledi.

VALİ OYUNU EŞİ İLE BİRLİKTE KULLANDI

Kentte protokol üyelerine de oylarını erken saatte kullananlar arasında yer aldı. Saat 10.00’da eşi İlksen Kolat ile birlikte Atatürk Lisesi’ne gelen Vali Ali Kolat, 1014 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu ve kendilerinin de bu görevi yerine getirdiğini belirten Kolat, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Valinin eşi İlksen Kolat da aynı sandıkta oy kullandı. CHP 1’inci sıra adayı Malik Ecder Özdemir Mevlana İlköğretim Okulu’nda, AK Parti 1’inci sıra adayı İsmet Yılmaz ise Selçuk İlköğretim Okulu’nda oy kullandı.

MÜHÜR YERİNE KAŞE, ŞEFFAF SANDIK

Oy verme işlemini geç saatlere bırakmak istemeyenler erkenden sandık başına gitti. Oy vermeye kimileri çocukları ile birlikte gelirken, hasta ve engelliler de yakınlarının yardımıyla sandığa geldi. Kimileri de koltuk değnekleri ile geldikleri binalarda merdivenlerden çıkmada zorlandı. Yaşlılar ise yakınlarının nezaretinde geldikleri binalarda oylarını kullandı. 90 yaşında olmasına rağmen bastonu ile yakınlarının kolunda oy kullanmaya gelen Ayşe Korkmaz da oyunu sabahın erken saatlerinden itibaren kullananlar arasında yer aldı. Büyükler sınıflarda oy kullanma işlemini gerçekleştirirken, okul bahçesinde çocukları ise oyun oynadı. Bu yıl ilk kez kullanılan şeffaf sandıklar hem sandık görevlilerinin hem de oy veren kişilerin beğenisini kazandı. Oyların geçersiz sayılmasını asgariye indirmek için bu yıl ilk kez mühür yerine kaşe kullanıldı. Kaşeye alışık olmayanların yanlışlıkla ellerine de ’Evet’ yazısı bastıkları görüldü. Görevliler bu tür sorunlar yaşanmaması için seçmenlere kaşe kullanımını gösterdi. Öğle saatlerine kadar yapılan kontrollerde çeşitli nedenlerle araması bulunan 25 kişi polis ekiplerince oy kullanma bölgelerinde yakalandı.

SINIF TAHTASINDA İLGİNÇ YAZI

Seçmenlerin yoğun ilgi gösterdiği seçim bölgelerinden biri olan Fatih Mahallesi’ndeki İMKB İlköğretim Okulu’nda oy kullanılan sınıfın yazı tahtası dikkat çekti. 2153 numaralı sandığın bulunduğu sınıfın yazı tahtasında 1960 yılından bu yana yaşanan hükümet değişiklikleri, askeri darbeler ve sonrasında oluşturulan Anayasaların tarihlerinin çizelge şeklinde yazıldığı görüldü. Bunun hafta içerisinde işlenen bir dersten kalma olduğu iddia edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler