HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sezgin Tanrıkulu'ndan koalisyon açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "CHP, AKP'nin iktidarda olmadığı bir seçeneğin Parlamentoda olabileceği görüşündedir. MYK'da da ağırlıklı olarak bu görüş benimsendi" dedi.

Sezgin Tanrıkulu'ndan koalisyon açıklaması

Sezgin Tanrıkulu, parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Antalya'dan yeniden milletvekili seçilen Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin sorulması üzerine Tanrıkulu, Baykal'ın deneyimli bir siyasetçi olduğunu belirterek, "Sonuçta koalisyona, herhangi bir hükümet seçeneğine CHP'nin tüzüğü gereği Parti Meclisimiz karar verecek" diye konuştu.

CHP, MHP ve HDP'ye oy veren seçmenlerin büyük çoğunluğunun AK Parti'nin iktidarda olmasını istemediğini iddia eden Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Onun iktidarda olmadığı bir seçeneği kendi partilerine görev olarak verdiler. O nedenle bizim de önceliğimiz AKP'nin olmadığı bir iktidar seçeneğidir. Bunun üzerinde çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz. MHP'ye de HDP'ye de çağrımız budur. Sonuçta seçmenler size 'AKP iktidara devam etsin' diye oy vermediler. Diğer seçenek de mümkündür. Olmazlarımızı değil ama olabilirliği olan bir ihtimali önümüze olarak bir seçenek Meclis'te yaratabiliriz."

Tanrıkulu, "Olası bir AK Parti- CHP koalisyonu parti tabanında rahatsızlık yaratır mı?" sorusu üzerine, "Öyle bir olasılık şimdilik gündemde değil. Bizim önceliğimiz, birinci olarak AKP'nin iktidarda olamadığı ve onun iktidarının yarattığı bütün tahribatın giderilebileceği bir restorasyon hükümeti dönemidir" değerlendirmesini yaptı.

Dün söz konusu tartışmaların Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ele alındığını aktaran Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Ben biraz önce ifade ettim. MYK toplantımızdan çıkan görüş de, biraz önce ifade ettiğim görüştür. CHP, AKP'nin iktidarda olmadığı bir seçeneğin Parlamentoda olabileceği görüşündedir. MYK'da da ağırlıklı olarak bu görüş benimsendi, bu görüş ortaya çıktı. Başından beri de bu şekilde ifade ettik. MHP ve HDP'ye düşen görev de AKP'nin iktidarda olmadığı bir seçeneği gündemlerine almasıdır. Her iki partinin tabanı da ve bizim seçmenimiz de bu nedenle bize oy verdi. Biz seçmenlerimizin ve bize oy veren yurttaşlarımızın bu önceliğini gözetmek durumundayız. Olmazlar üzerinden değil, olabilecekler üzerinde siyaset yapma imkanı hala elimizde, o nedenle bu seçenek ortadan kalkmadığı sürece başka bir seçeneği konuşmayız."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun "kurultay" açıklamasının sorulması üzerine de Sezgin Tanrıkulu, parti içi hiçbir meseleyi basın önünde konuşmayacağını bildirdi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler