HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sezgin Tanrıkulu'ndan MHP'ye sitem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'dan MHP ve HDP'ye çağrı...

Tanrıkulu: Seçmen 7 Haziran'da çoğunlukla, yüzde 60 oranında Adalet ve Kalkınma Partisi'ne hayır dedi, 3 siyasi partiye görev verdi. Biz de meydanlarda AK Parti'yle hükümet olmayacak dedik. CHP iktidarı mümkündür. Hem koalisyon hem azınlık hükümeti olarak mümkündür" diye konuştu.

NTV'de konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun mesajları şöyle:

AK Parti'siz bir hükümet mesajı veren Sezgin Tanrıkulu özellikle MHP'ye sitem etti. Tanrıkulu, koalisyon görüşmelerinde, CHP'nin hükümet kurma ihtimali olduğunu bu nedenle Ak Parti'nin önce MHP ve HDP'ye gitmesi gerektiğini savundu.

-Yeniden kan mı istiyor, ölüm mü istiyor? Hayır istemiyorlar. Türkiye'de barış olsun istiyor seçmen. MHP'nin seçmenin hassasiyetini gözetmesi gerekiyor. Onunla görüşmem bununla görüşmem. Biraraya gelmek mümkün. MHP'le düşen birinci görev AK Partiyi iktidarda tutmak değildir. Biz hesap sormak için oy istedik. Temiz sayfa hesap sorulmadan açılmaz. Yolsuzluk bu parlementoyu kapattırdı. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Ortadoğu'da bir savaş suçu işlenmiştir. Biz meydanlarda bunun hesabını soracağız dedik. Parlamentoda bir program oluşturarak 3 siyasi parti bunların hesabını sorabiliriz.

-Bu seçenek masadayken, biz diğer seçeneği konuşmayız. İki tane muhalefet partisinin de bu tutumu ortaya koyması lazım. Siz nasıl evet diyeceksiniz MHP'ye soruyorum. Başka bir Türkiye mümkün. Her iki siyasi partinin de CHP çatısı altında biraraya gelmesi mümkündür. Siz parlementoda hayır demediniz mi beraber?

-CHP, HDP, MHP içgüvenlik paketine birlikte karşı çıkmadı mı ? Ve hepimiz AKP'den hesap sormak için yola çıkmadık mı?

-CHP, MHP ve HDP, yolsuzlukların ve Ortadoğu'da işlenen savaş suçunun hesabını sormak için oy istedi.

-Bence hiç konuşmasa daha iyi olacaktı. Cumhurbaşkanı konuşmak zorunda değil. Biraz konuşmasa insanlar biraz daha rahat edecek.

AK PARTİ ÖNCE DİĞER PARTİLERE GİTSİN

- Tanrıkulu, 'Adalet ve Kalkınma Partisi'ne kapı kapatılmış mıdır?' sorusu üzerin şunları söyledi.Adalet ve Kalkınma Partisi'nden sonra ikinci büyük parti CHP'dir. CHP'nin hükümet kurma ihtimali vardır. O nedenle AK Parti önce MHP ve HDP'ye gitmelidir.

-Seçmen 7 Haziran'da çoğunlukla Adalet ve Kalkınma Partisi'ne 'hayır' dedi, 3 siyasi partiye görev verdi. Biz de meydanlarda AK Parti'yle hükümet olmayacak dedik. CHP iktidarı mümkündür. Hem koalisyon hem azınlık hükümeti olarak mümkündür

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler