HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siirt’te HDP'lilere kürekli saldırı; HDP Hizan ilçe başkanı yaralandı

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Oya Köyü'nde seçim çalışması yapan HDP'lilerle, köy korucuları olduğu belirtilen kişiler arasında tartışma çıktı.

Tartışma sırasında başına aldığı kürek darbesi ile yaralanan HDP Hizan İlçe Başkanı Abdülkerim Gültekin'in hastanedeki tedavisi sürerken, saldırı anı cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi.

Dün, Şirvan'a bağlı Oya Köyü'nde seçim çalışması yapan HDP'lilere, korucu oldukları belirtilen köylüler tepki gösterdi. Çıkan tartışma büyürken, korucuların kürekli saldırısına uğrayan HDP Hizan İlçe Başkanı Abdulkerim Gültekin yaralandı.

Gültekin, Batman'daki hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin sürdüğü ve ameliyattan sonra yoğun bakımda tutulduğu bildirildi.

HDP'liler ile korucu olduğu belirtilen köylüler arasında çıkan kavga ise HDP'liler tarafından cep telefonu ile saniye saniye kayıt edildi.

Görüntülerde, inşaat işi yapan 2 korucu önce HDP'lilerle tartışıyor ve tartışmanın büyümesi üzerine biri eline aldığı kürekle HDP Hizan İlçe Başkanı Abdülkerim Gültekin'in başına vuruyor. Gültekin aldığı darbe ile yere yığılırken, partililer ile köylülerin kavgasını araya girenler engellemeye çalışıyor.

(DHA)

En Çok Aranan Haberler