HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sırrı Süreyya Önder: 8. gün olursa beni çarmıha gerin

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Diyarbakır'daki Nevruz alanında konuşmasında, ''Çağrımıza cevap verilirse 1 hafta içerisinde barışı sağlarız'' dedi.

Sırrı Süreyya Önder Diyarbakır Nevruz alanında yaptığı konuşmada, gerekli ciddiyetle yaklaşılırsa çatışmasızlığın sağlanmasının bir haftada mümkün olacağını söyledi. Nevruz’un açılış konuşmasını Tertip Komitesi adına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek yaptı.

KIŞANAK: UMUDUMUZ ÖZGÜRLÜK

İpek'in ardından kürsüye Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak geldi. Kışanak, "“Umudumuz büyüktür, umudumuz özgürlüktür. Bunu mutlaka gelecekte kuracağız” dedi.

Kışanak şöyle konuştu: “Selam olsun; üç kibrit çöpüyle zulme karşı direnişe duran Mazlum Doğan” diyerek başladı. Kışanak sözlerine şöyle devam etti: “Nevruz, zulüm ve karanlığın en katı olduğu dönemlerde zulme karşı yakılmış ateştir. Arkanızda bıraktığınız onlarca canınız var, yitirdikleriniz var. Onların her birini saygıyla selamlıyorum. Bu alana gelen bütün analarımızın ellerinden öpüyorum. Umudumuz büyüktür, umudumuz özgürlüktür. Bunu mutlaka gelecekte kuracağız. Bize zulme boyun eğmek yakışmaz.”

Kutlamalara, HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, eski Milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de katıldı.

ÖNDER: KÜRT EVİNE GİREMİYOR, TÜRK EVİNDEN ÇIKAMIYOR

Nevruz Parkı’nda konuşanlar arasında HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de vardı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren Önder, “Kürt evine giremiyor, Türk evinden çıkamıyor. Al sana kamu düzeni” dedi. Önder, şöyle konuştu: “Bu bölgenin gerçekliğini bilenler, bu anneleri bir kez görenler evlatlarının bir kısmını dağa, bir kısmını toprağa, bir kısmını Meclis’e gönderdiğini bilirlerdi. Sayın Öcalan ile aramızda dağlar, denizler olabilir, bize bir mesajı var, üç yıl birlikte mesai yaptık barış uğruna, daha iyi bir ülke uğruna. Yazdıkları, söyledikleri şeyler bugün bu faşist tecrit zihniyetine rağmen bize ulaşıyor. Muhtemelen iktidara şunu söylerdi; ‘Bre ahmaklar, ben size Eşme Ruhu dedim, bölgeyi ortak evimiz yapalım dedim, adına Eşme Ruhu dedim siz getirdiniz işi Sur’a, Cizre’ye katlliama varan uygulmalara."

'8. GÜN OLURSA BENİ DİYARBAKIR MEYDANI’NDAN ÇARMIHA GERİN'

Önder, hükümete seslenerek, "Açın İmralı yolunu müzakereler nerede kalmışsa oradan devam ederek bir haftada ülkemizin çehresini değiştirelim" dedi. Önder, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her türlü hukuki, cezai, yasal, insani ne tür vebali varsa biz üzerimize almaya hazırız. Bunun için size son derece önemli bir çağrı yapıyoruz. Evladının yolunu gözleyen Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, Ermeni bütün annelere burada taahhüt ediyorum ki çağrımıza cevap verilirse 1 hafta içerisinde barışı sağlarız. 8. gün olursa beni Diyarbakır Meydanı’ndan çarmıha gerin.Yeryüzünü savaşla, ölümle, zulümle daha fazla kirletmeyelim. Tarihi çağrımızı tekrar yapıyoruz. Zulme boyun eğmeyen 7’den yetmişe köle olmayı, biat etmeyi reddeden bu ülkenin her bucağındaki bütün kardeşlerime barış sözü veriyoruz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler