HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sırrı Süreyya Önder adaylıktan çekiliyor ama 3 şartı var

CHP ile HDP'nin İstanbul pazarlığı başladı bile... Sırrı Süreyya'nın çekilmesi için üç şart var...

Sırrı Süreyya Önder adaylıktan çekiliyor ama 3 şartı var

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, dün Haber7.com'a yaptığı açıklamada Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul'da aday olmayacağını, CHP ile HDP arasında pazarlık olacağını iddia etmişti. Habertürk ise bu iddiayı bir adım öteye taşıyan habere imza attı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'de Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, HDP'de ise İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in ismi ön plana çıkarken iki parti arasında seçim ittifakı iddiası da gündeme geldi. Uzun süreden bu yana İstanbul'da CHP ile HDP'nin seçim ittifakı yapabileceği tartışılırken iki parti arasında temasların başladığı öğrenildi. CHP'de Sarıgül isminin ön plana çıkmasının ardından Sarıgül'e yakın bazı CHP'lilerin HDP'lilerle biraraya geldiği belirtildi.

İTTİFAK İÇİN 3 ŞART

İddiaya göre CHP'lilerin isteği ile gerçekleştirilen görüşmede, CHP İstanbul'da belli bir oy potansiyeline sahip olan Önder'in aday olmamasını ve seçimlere ittifakla girilmesini istedi. Bu öneriye sıcak bakan HDP'liler CHP'ye 3 şart koştu. HDP'nin ittifak şartları şunlar:

- Kartal, Maltepe, Sultangazi ve Esenler ilçelerinde HDP kökenli isimlerin CHP'den aday gösterilsin.
- Etkili bir belediye başkan yardımcılığı HDP'ye verilsin.
- İttifak gizli olmasın ve görüşmelerin sonuçları kamuoyuna açıklansın.

SARIGÜL YERİNE ÇELEBİ

CHP'lilerin etkili bir belediye başkan yardımcılığının HDP'ye verilmesi önerisine sıcak baktığı ancak istenilen 4 ilçeyi fazla buldukları belirtildi. HDP'nin ayrıca Sarıgül dışındaki başka bir isim üzerinde de ittifak yapabileceklerini söyledikleri belirtildi. HDP'nin, CHP'lilere DİSK eski Başkanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin ismini önerecekleri iddia edildi. Görüşmede ayrıca Adana, Mersin ve Antalya başta olmak üzere bazı illerde ve birçok ilçede ittifak için karşılıklı nabız yoklandığı ileri sürüldü.

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler