HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sırrı Süreyya Önder'den güldüren sözler

Ak Parti'nin komisyondan geçirdiği 4+4+4 sistemi ve olaylı Nevruz kutlamaları sonrası Meclis sıralarında sinirler oldukça gerginken BDP'li Önder'in yaptığı konuşma bakanları oldukça güldürdü.

Sırrı Süreyya Önder'den güldüren sözler
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise Meclis'te asılı olan yüzleri güldürmeyi her fırsatta başarıyor. Dünkü gergin oturum sırasında Genel Kurul'a hitap eden Sırrı Süreyya Önder, nüktedanlığı ile AK Parti'li bakan ve milletvekillerini güldürdü.
**BAKANLAR NEDEN KAHKAHAYA BOĞULDU**
Önerge üzerine BDP adına söz alan Önder, iktidar grubunun, muhalefet partilerinin teklife ilişkin önerilerine önyargılı yaklaştığını savunarak “Kimse eğitim sisteminin içeriğine dair bir kelam etmedi. İmam hatip için getirilmedi bu teklif. Neoliberal sistem, üniversiteleri ve diğer okulları kendi sistemine göre dizayn ediyor. Neolibarel sisteme ucuz ve nitelikli iş gücü yetiştirme projesidir’’ dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın bu sözlere itiraz etmesi üzerine Önder, “Haydar, sen de oradan hep el kaldırıyorsun, dövüş çıkınca tüyüyorsun’’ dedi. Kürsüye yürüyen Akar, Önder’e, “Gel buraya o zaman’’ diye bağırdı. Bakanlar ise kahkahalara boğuldu. Genel Kurul’da zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler