HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Şişli’de arabulucu olan CHP’li Özkes: Tehdit yok

Şişli Belediyesindeki tartışmada arabulucu görevi üstelenen CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, İnönü'ye "tehdit" iddiasını sorduğunu ve "hayır" yanıtını aldığını belirtti.

ANKARA (ANKA)- Özkes,"Sayın İnönü kesinlikle böyle bir şey söz konusu olmamıştır, dedi" açıklamasını yaptı.

Özkes partisine mensup Konya Milletvekili Atilla Kart ile birlikte Şeb-i Arus törenlerine ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

- "CEMAATİ PAYLAMA ARENASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR"-

Şeb-i Arus gecesine katıldığını ifade eden Özkes, "Din Şurası iktidarın cemaati haklama arenasına dönüştü. Dün akşam ki Mevlana'nın Şeb-i Arus'u da cemaati paylama arenasına dönüşmüştür. Nefret gecesine dönüşmüştür. Dini programlarda Cumhurbaşkanının cumhurunu din üzerinden kutuplaştırması, ötekileştirmesi tehlikeli bir yaklaşımdır" dedi.

Kart da, "17 Aralık günü saat 8.40'da Konya Garı'ndaydım. Gardan Anıt Meydanına, Zafer Meydanına kadar Konya, polis gücüyle kuşatılmış haldeydi. Zannederseniz ki, bir askeri darbe yapılmış, bu darbenin ilk günleri yaşanıyor, sıkıyönetim hali yaşanıyor" dedi.

-TEHDİT İDDİASINI HAYRİ İNÖNÜ'YE SORMUŞ-

Şişli Belediye Başkanı'nın eşi Nazlı İnönü'nün "tehdit edildiklerine" ilişkin yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Özkes, basında da yer alan bu konuyu Şişli Belediye Başkanı'na sorduğunu ve böyle bir şeyin olmadığı yanıtını aldığını söyledi.

Özkes, İstanbul'da birkaç defa görüşmelerde bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Sayın Şişli Belediye Başkanımız Hayri İnönü, eski Şişli Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül ile birlikte 3 kişi bir araya oturduk. Görüşmemizde basında yer alan tehdit gibi konuları ben dile getirdim. Sayın İnönü'ye sordum, Sayın Başkanım böyle şeyler söyleniyor, yazılıyor, bu konuda herhangi bir tehdit var mı diye sordum. Hatta bunu sormadan önce Sayın Sarıgül'e döndüm, dedim ki tarafınızdan ya da oğlunuz tarafından böyle şeylere temas ediliyor, Sayın Sarıgül dedi ki biz Sayın İnönü'ye saygılıyız. Ben şu anda belediye başkanı değilim, herhangi bir görevim yok asla müdahalem olmaz eğer benim oğlumun da bir kusur varsa ben gerekeni yaparım dedi. Daha sonra Sayın İnönü'ye tehdit gibi bir şey var mı basında yer alan diye sorduğumda Sayın İnönü kesinlikle böyle bir şey söz konusu olmamıştır, dedi. Eğer böyle bir şeyden söz etseydi ben zaten sorunları tartışmak için oradaydım. Sorardım, hatta bir adım daha ileride Mustafa Sarıgül dedi ki, Sayın hocam Sayın Başkana karşı bir saygısızlık, bir edepsizlik yapan varsa kesinlikle ona özür diletiriz ve Sayın Başkan eğer kendi belediyesi içinde bunu yapan varsa zaten hesabını sorar, dedi.

-KILIÇDAROĞLU DA TEHDİT İDDİASINI SORMUŞ-

Daha sonra Salı günü Sayın Genel Başkan'ın odasında Sayın Genel Başkanımız, bendeniz ve Sayın Hayri İnönü ve Sayın Emir Sarıgül dördümüz oturduk. Konuşmalar esnasında basında bu gibi şeylerin yer aldığını da sorduk, daha doğrusu Genel Başkanımız sordu, ben şahidim ki Sayın Hayri İnönü kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemiştir."

14 Aralık operasyonuna ilişkin soruya da Kart, "Tutuklamaya sevk aşamasında da görev üstlenen sulh ceza mahkemelerinin, sulh ceza hakimliğinin... Sulh ceza hakimleri bağımsız yargı, bağımsız yargıç kimliğinden son derece uzak olan, doğrudan siyasi iktidarın emir ve talimatıyla hareket eden konumda oldukları için bu noktada hukuka uygun bir sürecin işlemeyeceği konusundaki kaygımı şimdiden ifade ediyorum" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler