HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyasette 'Gül parti kurar mı?' polemiği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin sonunda nasıl bir yol izleyeceği konusu, siyasette polemik oldu.

Siyasette 'Gül parti kurar mı?' polemiği

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı sonrasında AK Parti'ye dönmemesi halinde, yeni bir siyasi parti kurup kurmayacağı yolundaki soruya, "İnancımızda böyle birşey yok" dedi.

Arınç, dün akşam televizyonda "Başbakan olmadığı takdirde, Gül ayrı bir parti kurar mı?'' sorusuna karşılık şu yanıtı verdi:

ARINÇ: İNANCIMIZDA BÖYLE BİRŞEY YOK

"Bizim çizgimizde hiç kimse Ak Parti'nin dışına çıkmaz. Ben şahsım olarak söylüyorum, ezilsem, sürülsem, hor görülsem, olmaz ama hiç bir zaman AK Parti'nin dışına çıkıp bir mücadele, yeni bir parti kurmak, bunlar saçmalıktır. Bizim inancımızda böyle bir şey yoktur. Biz bir kenara çekiliriz kendimizi feda ederiz ama AK Parti devam eder. Abdullah Gül Bey de AK Parti'yi zafiyete uğratacak hiçbir hareketin içinde olmaz."

GÜRSEL TEKİN: ERBAKAN'I YÜZÜSTÜ BIRAKIRKEN İNANCINIZI RAFA MI KALDIRMIŞTINIZ?"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise Arınç'ın bu sözlerine tepki gösterdi.

Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Siz hangi inanca bağlısınız? Sizi var eden Sayın Necmettin Erbakan'ı bir gecede sattınız. O zaman hangi inançtaydınız?" diyerek tepki gösterdi.

Tekin şöyle dedi;
"İnanç şimdi mi aklınıza geldi. Sayın Erbakan'ı yüzüstü bırakıp giderken, inancınızı rafa mı kaldırmıştınız? Elinizi inançlardan çekin, günah da işlemeyin."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler