HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyasilerden patlamaya ilişkin ilk tepkiler

Siyasiler, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyasilerden patlamaya ilişkin ilk tepkiler

KEMAL KILIÇDAROĞLU: 'TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yaşanan bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, yazılı olarak yaptığı açıklamada, terör saldırısını lanetlediğini vurgulayarak şunları kaydetti: 'Ankara'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik, bu akşam saatlerinde gerçekleyen terör saldırısını lanetliyorum. Terör saldırısını gerçekleştirenler ve saldırının arkasındaki karanlık güçler, milletimizin dayanışma ve birlik duygusunu aşamayacak; Türkiye Cumhuriyetimiz ve tüm vatandaşlarımız, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracaktır. Cumhuriyetimizin başkenti Ankara'nın merkezinde gerçekleşen terör saldırısının, tüm detaylarıyla aydınlatılması konusunda, kurumlarımızın üstlerine düşen görevi titizlikle yerine getireceklerine duyduğum inancı vurguluyor, bu alçak saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum.'

BAHÇELİ'DEN İLK TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır. Hiçbir cani, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin çok ciddi bir terör saldırısıyla boğuştuğunu belirtti.

İnsanlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan teröristlerin Ankara Devlet Mahallesi'ni kana buladığını ifade eden Bahçeli, Hava Kuvvetleri Komutanlığı yakınındaki askeri servis aracına düzenlenen hain saldırıda, ilk açıklamalara göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda da yaralı bulunduğunu anımsattı.

Vahim olayın henüz çok yeni, acının da çok taze olduğuna dikkati çeken Bahçeli, gelişmelerden dolayı Türk milletinin kaygılandığını belirtti.

Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015'te yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentin, devletin kalpgahının bir kez daha hedef alındığının altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye topyekun terörün, cinayet ve felaket emellerinin tehdidi altındadır. Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır. Hiçbir cani, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti zalimlerin, insan canına kast eden alçakların oyununu bozacak güç ve kudrettedir. Ankara'daki bombalı saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Bu canavarlığı yapanlarla birlikte arkasında duran karanlık cephenin teşhis ve deşifresinin yapılarak hak ettikleri cezayı almalarını bekliyorum. Hükümetten devletin tüm imkanlarını kullanarak teröristlerin ve destekçilerinin hakkından gelmesini samimiyetle istiyorum. Bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyor; yaralılara ise acil şifa dileklerimi iletiyorum."

Demirtaş: Ankara'daki acımasız saldırıyı kınıyorum

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Twıtter adresinden Ankara'daki patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Selahattin Demirtaş'ın açıklaması şöyle, "Ankara'daki acımasız saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.

Başkent'te akşam saatlerinde askeri servis araçlarına düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili siyasiler Twıtter adresinden fotoğraflı paylaşımlarda bulundu. Terörün kınandığı ve şehitlerin ailelerine başsağlığı yaralılara da acil şifalar dilenen Twıtter adresinden yapılan paylaşımlar şöyle:

"SALDIRANLARI, SALDIRTANLARI ŞİDDETLE KINIYOR, HER TÜRLÜ TERÖRÜ VE TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı/sabır dilerim. Ankara'da yapılan terör saldırısını, saldıranları, saldırtanları şiddetle kınıyor, her türlü terörü ve terör saldırısını lanetliyorum" dedi.

"PATLAMA MECLİS KORİDORLARINDA DA YANKILANDI"

CHP'li Tuncay Özkan, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yakınlarında büyük bir patlama oldu. Patlama Meclis koridorlarında da yankılandı. Reyhanlı, Suruç, Ankara ve Sultanahmet patlamalarının ardından Ankara'daki patlamaya da yayın yasağı geldi. Patlamayı engelleme haberi engelle. Patlamanın askeri servis aracına yanaşan bir otomobilin patlatılması sonucu olduğunu öğrendik. Bakan Veysel Eroğlu'nun verdiği ilk bilgiye göre, patlama Karayolları ile DSİ'nin karşısında Maliye Bakanlığı'na giden yolda oldu. Bakan Eroğlu ayrıca DSİ'nin camlarının kırıldığını bir aracın da yandığı bilgisini bizlerle paylaştı" dedi.

"ANKARA'DA KORKUNÇ PATLAMA"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Ankara'da korkunç patlama. Meclis- Kızılay civarından siyah dumanlar yükseliyor" dedi.

"İKİ BÜYÜK PATLAMA OLDU"

CHP'li Aylin Nazlıaka olay yerinde olduğunu belirterek, "Hava Kuvvetlerinin yakınlarında bomba patladı oraya gidiyorum. İki büyük patlama oldu. İlki daha şiddetliydi. Ankara Valisi burada çok fazla ambulans ve itfaiye aracı var. Patlamanın olduğu yerdeyim" dedi.

GÜL TWİTTER'DAN KINADI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadı.

Gül, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'daki hain saldırıyı lanetliyorum. Aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bu saldırılar birlik ve beraberliğimizi asla yıkamayacaktır" dedi.

BBP'den TEPKİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Ankara'daki terör saldırısını ve faillerini lanetlediğini belirterek şunları kaydetti:

"Ankara'da askerlerimizin servis araçlarını hedef alan haince, kalleşçe, canice terör saldırısını ve faillerini lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerinin, milletimizin başı sağ olsun. İnşallah, gün gelecek saldırının faillerinden de arkasındaki güçlerden, onların sözcülüğünü, savunuculuğunu yapanlardan da hesabı sorulacak."

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler