HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şok iddia: Erdoğan, Meclis Başkanı Kahraman'dan da istifa isteyecek

Belediye başkanlarının istifasını isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ağabey' olarak seslendiği TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan da görevi bırakmasını isteyeceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. AK Parti grubunda Kahraman'la ilgili değişiklik beklentisini dile getirenler, farklı gerekçeler öne sürerken, Kahraman'dan boşalacak TBMM Başkanlığı için ortaya atılan isimler ise şöyle sıralandı...

Şok iddia: Erdoğan, Meclis Başkanı Kahraman'dan da istifa isteyecek

Meclis’te Kasım ayında yapılacak başkanlık, başkanlık divanı ve grup başkanvekilliği seçimleri için kulisler hareketlendi.

Belediye başkanlarıyla ilgili ‘istifa’ krizini gecikmeli de olsa sonuçlandıran Erdoğan’ın “ağabey” dediği ve 14 yıllık aradan sonra yeniden milletvekili seçtirerek iki yıl önce başkanlık koltuğuna oturttuğu İsmail Kahraman’ı değiştirmeyi düşündüğü belirtiliyor.

Yasama çalışmalarına 1 Ekim’de başlayan TBMM’de İçtüzük gereği Kasım ayında iki yıllık görev süreleri dolduğu için başkan ve başkanlık divanı üyelerinin seçimi yapılacak. TBMM’de grubu bulunan dört siyasi partinin grup başkanvekilleri ile ihtisas komisyonlarının başkanları da bu süreçte yeniden belirlenecek.

Seçime yönelik kulisler hareketlenirken, kısa süre öncesine kadar göreve devam edeceğine kesin gözüyle bakılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın görevi bırakmak zorunda kalabileceği belirtiliyor. AKP kulislerinde Erdoğan’ın, başkanlığa devam etmek isteyen Kahraman’dan ‘artık dinlenmesini’ isteyebileceği kaydediliyor.

AKP GRUBU RAHATSIZ

AKP Grubu’nda Kahraman’la ilgili değişiklik beklentisini dile getirenler, farklı gerekçeler öne sürüyor. Kahraman’ın geçen yasama döneminde yaşadığı uzun süreli sağlık sorununu gerekçe gösterenler olduğu gibi, 15 Temmuz’dan sonra el konulan bir hastanenin ortağı olan damadının yurtdışına kaçtığını anımsatanlar ve TBMM’de devam eden tadilat çalışmalarına yönelik mali konularla ilgili bazı iddiaları dile getirenler de var.

KOLTUĞUN TALİBİ ÇOK

Erdoğan’ın ‘değişiklik’ için düğmeye basması durumunda Kahraman’dan boşalacak TBMM Başkanlığı için Hayati Yazıcı, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz ve Bekir Bozdağ’ın isimleri konuşuluyor.

TBMM Başkanlık ve Başkanlık Divanı seçimlerinin yanı sıra AKP’de grup başkanvekillikleri için de Erdoğan’ın vereceği işaret merakla bekleniyor. MYK toplantısında “Televizyonlardan izliyorum, grup başkanvekillerini genel kurul salonunda göremiyorum” diyerek tepkisini dile getiren Erdoğan’ın beş grup başkanvekilinden en az ikisini değiştireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada TBMM’deki bazı komisyonlarda da başkanların değiştirilmesi bekleniyor. (Birgün)


En Çok Aranan Haberler