HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Son 10 yılda erkek şiddeti nedeniyle kaç kadın öldürüldü?'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'de son 10 yılda erkek şiddeti nedeniyle kaç kadın yaşamını yitirdiğini ve şiddete maruz kaldığını sordu.

ANKARA (ANKA) - Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, son 10 yılda erkek şiddeti nedeniyle kaç kadın yaşamını yitirdiğini ve şiddete maruz kaldığını sordu. Kadın cinayetleri başta olmak üzere kadına yönelik şiddeti önlemek için uygulanması planlanan herhangi bir politika olup olmadığını da soran Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"-Erkek şiddetinden dolayı yaşamını yitiren kadınların herhangi bir koruma talebi olmuş mudur?

-Erkek şiddetinden dolayı yaşamını yitiren kadınların kaç tanesinin koruması vardı?

-Devlet koruması altında olmasına rağmen erkek şiddetine maruz kalan kadın sayısı kaçtır? -Devlet koruması altında olmasına rağmen öldürülen kadın sayısı kaçtır?

-Devlet koruması altında olmasına rağmen kadınlar nasıl erkek şiddetine maruz kalmaktadır? -Bu durumun nedeni korumanın işlevsizliği midir?

-Bir koruma talebi olmasına rağmen herhangi bir koruma verilmeyip şiddete maruz kalan kadın var mıdır? Varsa Türkiye genelinde sayısı nedir?

-Uyguladığınız politikalar (Evliliklerin özendirilmesi vb) aile içinde şiddeti nasıl etkilemektedir?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler