HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti, AK Parti MKYK sonrası flaş açıklamalar

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Genel Merkezi'de toplandı. Toplantıya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlık etti. Toplantı sonrası parti sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu. Ünal, "Grup Başkanvekilliği soytarılık yeri değildir, seçilmiş Cumhurbaşkanı'na parmak sallama yeri değildir." dedi

AK Parti, AK Parti MKYK sonrası flaş açıklamalar

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı, saat 15.30'da başladı. Toplantıda, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine ilişkin süreç ele alındı.

Bu kapsamda miting programları ve milletvekili aday adaylarına yönelik temayül yoklamalarının görüşüldüğü toplantıda, 6 Mayıs'ta yapılacak AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı partinin seçim manifestosunun da değerlendirildiği öğrenildi.

MAHİR ÜNAL'DAN AÇIKLAMA

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Parti Sözcüsü Mahir Ünal, açıklamalarda bulundu.

Ünal'ın açıklamaları şöyle:

"GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ CUMHURBAŞKANI'NA PARMAK SALLAMA YERİ DEĞİLDİR"

23 Nisan oturumunda yaşananları değerlendiren Ünal,"TBMM'nin 20 Temmuz'da aldığı kararı TBMM çatısı altında konuşan bir Genel Başkan'ın darbe olarak nitelendirilmesi her şeyi özetliyor. Grup Başkanvekilliği soytarılık yeri değildir, seçilmiş Cumhurbaşkanı'na parmak sallama yeri değildir. Yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanı'na o parmağı sallayamazsınız. O parmağa sahip çıkmanızı öneririz. O sallanan parmağın arkasındaki iradenin o kişinin olmadığını da biliyoruz. Cumhurbaşkanına parmak sallayanlar çok iyi bilsinler ki, biz aman istikrar bozulmasın, başka ülkelerin büyükelçilerinin önünde Meclis'e zarar gelmesin diye susuyorsak bunu zaaf sanmasınlar. Böyle hadsizlik, terbiyesizlik olamaz, bunu kabul etmeyiz. Bugün HZ. Musa olmaktan bahsediyor, bizi Firavun diye nitelendiriyor. Firavun'u bilmez, Musa'yı bilmez. Kendisinden Firavun'da, Musa'da olmaz. Olsa olsa Musa'ya ihanet eden bir Samira olur. Biz Musa'yı da, Firavun'u da biliriz, Samira'yı da biliriz. Lidere sadakati de, davayı da biliriz. Biz yol arkadaşına sadakatini biliriz. Bunların bizle konuşurken kendilerinin farkında olması gerekir." diye konuştu.

"AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ"

Kılıçdaroğlu'nun faizle ilgili iddialarına yanıt veren Ünal, "Faizlerden, İngiltere'deki tefecilerden bahsetti. Yalanları söylemekten vazgeçmiyor, rahatsızlık da hissetmiyor. Biz geldiğimizde 86 lira faize gidiyordu, şimdi ise 12 lirası gidiyor. O gün mü daha iyi, bugün mü? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bunun eseri var mı, var, SSK. 25 bin lira ödeyerek Galoş alıyordu insanlar bunun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde. Bunun Genel Müdürlüğü döneminde hastanelere gidenler hastaneye özel kıyafetle giriyordu. Dolayısıyla kaset ile gelen, 15 Temmuz kaçkını, her seçimde millet tarafından yenilgiye uğratılmış birisinin kayığından bahsediyoruz. Birileri bu kayığa binmek istiyorsa onlara da hayırlı olsun diyoruz. Kuvayi Milliyeci'yiz diyor, sen de onlardan eser var mı? Bunun ne CHP ile, ne Atatürk ile bir alakası kalmamıştır." dedi.

3 dönem kuralına değinen Ünal, "3 dönem kuralı MKYK kuralına bırakılmıştı, MKYK bu yetkisini MK'ya devretti. Öyle bir envanter henüz çıkarmış değiliz." diye konuştu.

"BBP İLE BİR GÖRÜŞME VAR"

Büyük Birlik Partisi ile ittifak görüşmeleri yapılacağını doğrulayan Ünal, "Genel Başkan ve sözcüler vasıtasıyla kapımız herkese açık olduğunu söyledik. BBP'nin Cumhur İttifakı'na açık desteği oldu. Bizim bu açıklamalardan sonra BBP ile görüşmelerimiz zaten devam ediyor. Elitaş ve benim katımımla görüşeceğiz. Netleşmiş bir ittifak çerçevesi yok. Daha MHP ile de bir ittifak çerçevesi oluşturacağız. İttifak protokolü dediğimiz teknik bir detay için çalışmamız olmadı. BBP ile bir görüşmemiz var, Hüda Par ve DP ile bir görüşme şu an için söz konusu değil." dedi.

"BAZI MİLLETVEKİLLERİ SESSİZ VE DERİNDEN AĞLADI"

CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine değinen Ünal, "Güneş Motel vakası unutulmadı, mahşeri vicdanda büyük bir yara açtı. İnsan kendi iradesi ile seçilmiş bir vekilin böyle bir pazarlık içinde olmasından rahatsızlık duyuyor. Pazarlık her zaman parayla olmaz. Güneş Motel belki parayla oldu ama, biz burada ahlaki bir sorun gördüğümüz için tepki verdik. Siyasetin ahlakını korumak siyasetçinin görevi olduğuna inanıyorum. Biz hazırız, biz hep sahadayız. 80 - 90 bin kişilik mitingler yapmışız. Bizim kamuoyu ile iletişimle bir sorunumuz yok. Bakın adayımız belli, her şeyi kamuoyu önünde yaptık. Sordunuz bakın, BBP ile görüşeceğiz dedim, her şeyimiz şeffaf. İttifak yasasını neden çıkardık, her şey milletin gözünün önünde olması için. Bunlar 15 vekil gönderiyor falan, biz bu yasayı milletin gözü önünde yapın diye çıkardık. O vekiller dün İYİ Parti sıralarına oturmadı, sosyal medyada hala CHP'de vekil olarak görünüyorlar. Kiralık vekil diyince kızıyorlar. Sessiz mi kalalım. Siyaset etiğini korumak tabiki bize düşüyor. Bizim tepkimiz siyasi ahlaksızlığadır. Buna herkes tepki göstermelidir. Bunu o gün o milletvekillerinin gözyaşlarında gördünüz. Hangi tehditle gönderdiler bilmiyorum ama bazı vekiller sessiz ve derinden ağlıyorlardı." ifadelerini konuştu.

"RAMAZAN'IN BEREKETİNE SAYGI DUYARAK KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEDEN ÇALIŞACAĞIZ"

Seçim çalışmalarının Ramazan ayına denk gelmesiyle ilgili soruya yanıt veren Ünal, "Birçok ilde mitingleri gerçekleştirdik. Gönüllere girmeden seçilemezsiniz. Ramazan kampanya için büyük bir kıymet. Gönüllere girmek ve her bir adayımızın Ramazan boyunca bütün vatandaşlarımızla hasbihal etmesi, dertleşmesi kıymetli bir şeydir. Bizim bütün seçimlerde milletin teveccühünü almamızın nedenlerinden biridir. Reklam, medya planlaması yapacağız. Ramazan'da kimseyi rahatsız etmeden, Ramazan'ın bereketine saygı duyarak hep beraber Ramazan'ın ifa edeceğiz." dedi.


En Çok Aranan Haberler